неділю, 1 квітня 2012 р.

Доба чернівецького твіттеру

Чернівецький  для мене чітко поділився на дві частини: бачив і читав. Читав про те, чого не міг бачити і, відповідно, відчуття були іншими. Захід  і проходив два дні. Я напишу кілька рядочків про одну добу, котра вмістила  довгу дванадцятигодинну дорогу потягом з Тернополя і в Тернопіль


 ( привіт Євро2012, розвиток комунікацій, туризму і прочая). Ще дванадцять годин я успішно потратив на частину баркемпу. А ще була  екскурсія древнім містом, відвідування Ратуші, і забави, поїздки на таксі, дегустація кави та пива в "Гойрі" та "Квінто", літературні читання, зустрічі, консультації, перемовини, інтерв'ю і коментарі ...Інтенсивність зашкалювала...Що, до речі, є системною ознакою таких заходів.
Щиро дякую всім, хто організував і допоміг в організації цього дійства. Насправді під час баркемпів  твориться сучасна історія модерної, багатоплановою, небайдужої України. Емоції за якийсь час стануть іншими, ідеї знайдуть своє втілення та розвиток, і для майбутніх поколінь, звичайно ж, залишаться фото і тексти...
Окремо хочу відзначити екскурсію на ратушу. Це третій баркемп в моїй присутності з відвіданням міських рад (перед тим Одеса 2010 і Тернопіль 2011) і , мабуть двадцяте відвідування Чернівців. Але вперше було фантастичне відчуття історичної спадковості, коли з вишуканої аристократичної зали засідань розлітались по всьому світомі твіти  учасників баркемпу з найсучасніших технічних пристроїв.

І той, хто бачив Чернівці з балкончику даху ратуші - захоче не раз приїхати ще і прогулятись містом фантастичного поєднання часів та культур.
Нема меж для досконалості, але вдосконалювати заходи та  і змінювати явища можуть лише люди з відкритими серцями, щирими намірами та небайдужими очима. Як стверджує  - люди -оркестри :-)) Саме такі учасники були в Чернівцях, саме такі взяли на себе відповідальність за проведення баркемпу. Щиро вдячний за запрошення, дуже радий, що прожив цю частинку життя разом з Вами. Шкодую, що не перезнайомився з усіма. Дякую всім-всім! Нехай чернівецьких діб буде у Вашому житті якнайбільше!
Знимки учасників  @Zakohana_v_nebo @loza14 @ticapac
Володимир Ханас

4 коментарі: