середу, 15 травня 2013 р.

Про прапор Європи у Тернополі


Шановний Сергію Віталійовичу!
Нагородження Тернополя Європейським дипломом Ради Європи є знаковою подією для міста і водночас має мати гідне продовження. На переконання багатьох громадських активістів таким кроком могло би стати рішення сесії Тернопільської міської ради «Про використання Прапора Європи в місті Тернополі»
Відповідно до цього рішення прапор Європи вивішуватиметься на адміністративних приміщеннях нашого міста під час державних свят та застосовуватиметься при проведенні міжнародних заходів. Очевидно , що поряд із Державним прапором Європейський має використовуватися під час таких свят як День Соборності та Свободи України (22 січня), День міжнародної солідарності трудящих (1 та 2 травня), День Перемоги та День Європи (9 травня), День Європи в Україні, День Конституції України (28 червня), День проголошення державного суверенітету України (16 липня), День Незалежності України (24 серпня), День міста Тернопіль,Європейський день мов (26 вересня) та День проведення Всеукраїнського референдуму на підтримку Акту проголошення незалежності України (1 грудня) тощо.
Я розумію, що часу на розробку відповідного рішення у Тернополі нема і сесії вже не скликати, але ,можливо, варто Вашим розпорядженням такий розгляд ініціювати і як перший крок, вивісити прапор вже цьогоріч на приміщенні Тернопільської міської ради відповідно до  Указу Президента № 339/2003 от 19 квітня 2003 року. Переконаний, що юристи  виконавчого комітету знайдуть правильне формулювання.
Водночас звертаюся до всіх небайдужих тернополян підтримати цю ініціативу, доповнити її та запропонувати свої заходи для утвердження ідей тернопільської належності до Європи.

4 коментарі:

  1. Чудова ініціатива!
    Варто згадати, що рішення підняти прапори Європи вже прийняли місцеві ради у багатьох містах України. Цю акцію ініціювала Українська Школа політичних студій та її випускники. Ось карта "європеїзованих" міст http://www.usps.org.ua/eur-flag.html
    Сподіваюся, скоро побачимо європейські прапори і на вулицях Тернополя:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олю! Дякую за коментар. Направду ти одна з тих тернопільських активісток, котрі ініціюють такі рішення.

      Видалити
  2. Сьогодні вже є проект рішення сесії :-)))

    ВідповістиВидалити
  3. Файно! Є надія, що депутати зроблять європейський вибір:)

    ВідповістиВидалити