суботу, 3 серпня 2013 р.

Про український вибір між "поляком" та "москалем"

...Тітка Ганна зненавиділа польську владу і на поляків дивилася не інакше, як на окупантів і гнобителів українців. Пізніше, коли їй виповнилося 19 років, до неї хотів залицятися сільський польський хлопець, власник крамнички -Шеліга Франко. Пам’ятаючи про загибель двох старших братів від польської неволі, вона йому категорична відмовила в одруженні. Згодом, як в житті буває, сама над собою жартувала: «Не хотіла виходити заміж за поляка, вийшла заміж за москаля – Алексєєва Петра у 1949р., а жити з ним не склалося…Хто знає, як би було з Франком, він непоганою людиною був, а от з Петром нічого не вийшло…»  Подробиці у записках  батька " З історії українців і поляків в с. Дубівцях Тернопільського району"
 Повний текст дискусії "Як впливає складна історія на сучасні і майбутні стосунки між Польщею та Україною?"  Майдан RELOAD 20


1 коментар:


  1. Tanya Seleznyova
    17 хв. ·
    Невигадана історія про кохання.
    Один молодий коломийчанин, син замученого радянською владою дисидента, якось закохався. Пристрасно, без вороття. У московку. Літав до неї щотижня, дихати не міг. А одного разу подумав так: якщо я з нею одружуся, мої діти ніколи не говоритимуть українською. І вирвав ту росіянку з серця. Через якийсь час обвінчався з порядною галицькою панянкою, жив переважно поза домівкою. І ось Господь вирішив передчасно його забрати. Через онкологію.
    Залишився син - говорить англійською, живе в США, і донька - говорить польською, оселилася в Польщі.

    ВідповістиВидалити