середу, 28 серпня 2013 р.

У Тернополі завершився І СКУМО

Вчора у Тернополі завершився ІІІ Форум української молоді діаспори "Тернопіль 2013", головною складовою якого став І Світовий конгрес українських молодіжних організацій (СКУМО). Форум тривав з 18 по 27 серпня і , окрім Конгресу СКУМО, включав табір молоді та фестиваль "Діаспора Фест". Участь у Форумі взяли участь представники та представниці 22 країн світу - від Канади і США - до Молдови, Вірменії та Росії.
Головним завдання І Світового конгресу було організаційне оформлення СКУМО, схвалення  його статуту та вибір керівних органів. Конгрес  впорався із завданням, а також прийняв чотири важливі резолюції. Обрано Президію СКУМО у складі 7 осіб, та Контрольно-ревізійну комісію. Головою Світового конгресу українських молодіжних організацій обрано Мирослава Гочака. Прийняті резолюції, які стосуються підтримки європейської інтеграції України, відзначення 80-ї річниці Голодомору, засудження політичних спекуляцій навколо Волинської трагедії та економічного тиску Росії на Україну.
Ці речі, безперечно, актуальні  та важливі, але, направду, найкраще послухати живу мову учасників та гостей Тернопілля. Шкода , що не було змоги записати усіх. Але на наступний Конгрес у Тернополі ми будемо готові:-))) Чекаємо всіх, хто був і хто ще збирається приїхати. Відеозапис для "Майдану" Василя Козака. Знайомтесь, слухайте, дивіться робіть висновки...

Немає коментарів:

Дописати коментар