пʼятницю, 17 січня 2014 р.

Київські Збори чи Збори громади Києва?

Під час Першого Всеукраїнського Форуму Євромайданів у Харкові достатньо часто звучало запитання: як діяти далі? Що робити? Відповідь проста і давно відома. Оскільки зараз у  Києві давно немає міського голови і легітимної міської ради, то першочерговим завданням Євромайдану та київських активістів є обрання голови територіальної громади міста Києва і проведення виборів у територіальні громади районів. Особисто у мене з цього приводу є технічне запитання, котре має направду велике значення. Ми маємо визначитися з терміном: це мають бути Київські  Збори чи Збори громади Києва?

4 коментарі:

  1. Збори територіальної громади Києва. Без слова "територіальної" це понижує значення терміну.

    ВідповістиВидалити
  2. Про війну: Сунь-Цзи вчить, хочеш перемогти керуй супротивником. Що це значить в наших умовах - змусь іх діяти коли нас багато і оголошена мобілізація. Яка може бути тактика на завтра 1) жодного захоплення чи силових дій, але демонстративне ігнорування законів диктатури 2) дія - на віче оголошується про вибори мера виходячи з норм статуту міста Києва, оголошується кандидат, виборчком та дата, середа. Виборчі дільниці формуються на майдані задля безпеки та ефективності, в середу оголошується ноаообраний мер, який приймає рішення про обрання ради, яка обирається в неділю. Пвсля обрання рада голосує про звільнення Києва від силовиків. Всі ці діі та намври призведуть до паніки серед янучар і вони робитимуть помилки. На помилках ми іх і злов

    ВідповістиВидалити
  3. Очекидно, що у сьогоднішінй ситуації для ГАУ є два базових варіанти дій1) повний ігнор влади з боку більшості громадян і саботаж будь-яких вказівок з боку людей, які досі вважають себе держслужбовцями 2) створення паралельних струкур , відповідно до ст.5 Конституції України.
    Якщо з першим пуктом майже все зрозуміло, то другий варіант потребує певної деталізації.
    А) завтра офіційно оголощуються вибори Київської влади Алгоритм прописаний київськими анаілтиками і виглядає наступним чином: - на віче оголошується про вибори мера виходячи з норм статуту міста Києва, оголошується кандидат, виборчком та дата, середа. Виборчі дільниці формуються на майдані задля безпеки та ефективності, в середу оголошується ноаообраний мер, який приймає рішення про обрання ради, яка обирається в неділю на Київських Зборах. . Після обрання рада голосує про звільнення Києва від силовиків. Обрання ради легітимізуються додатково на Форумі Євромайданів в Одесі 7-8 лютого.
    Сьогодні і завтра до віча, необхідно зібрати пропозиції по кандидатурах у виборчком.
    Б) ГАУ оголошує про скликання Конституційної асамблеї (Установчих зборів) і висту пає у ролі виборчкому. Наші найближчі завдання : визначитися з кількісним складом делегатів, означити застороги щодо обрання делегатами осіб, котрі мають у життєвому багажі досвід порушення прав людини, визначити пеіод голосування, бути присутніми на обранні делегатів на місцевих євромайданах, зафіксувати результати голосування та передати протоколи в оргкомітет 2-го форуму Євромайданів...

    ВідповістиВидалити
  4. http://www.pravda.com.ua/articles/2014/01/18/7009889/

    ВідповістиВидалити