четвер, 16 квітня 2015 р.

Про Барну

Шановні колежанки і колеги!
Лишіть у спокої себе. І не "дєлайтє мамі больно". Зі всіх очільників Тернопільської адміністрації (представництва Президента) в незалежній Україні я  скажу однозначне добре слово за двох
(с.п.  Р. Гром'як та Б. Косенко). Степан Барна  належить до іншого списку. Він, направду, ще не дуже керував ОДА, але має шанси, щоб його згадували.... На це є два гарантованих чинники. Про перший я писав. Це технології. Про другий пишу зараз. Степан Барна був єдиним депутатом Тернопільської  обласної ради, котрий 30.11.2014 підписав текст заяви. Підкреслююю - єдиний.  (Сергій Тарашевський сприяв у наданні приміщення)....

Текст "Телекритики"

14 журналістів, що є представниками тернопільських ЗМІ, національних медіа та працюють як фрілансери, виступили із заявою, у якій закликали колег припинити інформаційну співпрацю із  Кабінетом Міністрів, Президентом та його Адміністрацією, Тернопільською ОДА та всіма РДА. Про це йдеться у тексті заяви, яку отримала «Телекритика».

Журналісти вимагають покарати всіх винних у злочині проти учасників Євромайдану, і поки влада не здійснить відповідних дій, закликають бойкотувати діяльність владних інституцій.

«Після брутального розгону Євромайдану ми вважаємо співробітництво з Кабінетом Міністрів, Президентом та його Адміністрацією, Тернопільською ОДА та всіма РДА глибоко аморальним, а тому - неприйнятним», - заявляють тернопільські журналісти.

Підписанти також вимагають припини будь-яке насильство проти тих, хто використовує своє невід'ємне конституційне право на свободу мирних зібрань.

Журналісти закликали співробітників інших ЗМІ підтримати ініціативу.

«Телекритика» далі наводить текст заяви повністю:

"Ми, представники тернопільських ЗМІ, незалежні журналісти, члени НСЖУ та НПЖУ та громадських організацій Тернопілля заявляємо: "Сьогодні будь-який можливий діалог влади і громади роз'єднала кров мирних громадян. Після брутального розгону Євромайдану ми вважаємо співробітництво з Кабінетом Міністрів, Президентом та його Адміністрацією, Тернопільською ОДА та всіма РДА глибоко аморальним, а тому - неприйнятним. Ми бойкотуватимемо діяльність цих інституцій і зможемо відновити інформаційну співпрацю лише тоді, коли буде покарано всіх винних у злочині проти учасників Євромайдану, а влада на ділі відмовиться від насильства щодо всіх, хто реалізує своє невід'ємне конституційне право на свободу мирних зібрань. Ми звертаємось до журналістів інших видань та інших областей України підтримати нашу ініціативу.

Підписали текст:
Володимир Ханас, ГО Інформаційний центр "Майдан Моніторинг"
Роман Якель, газета "Дзеркало Тижня"
Василь Ханас, ІП "Твій місцевий депутат"
Олена Беднарська, член НСЖУ, редактор інтернет-сайту "Реально"
Віктор Уніят, член НСЖУ, незалежний журналіст
Ольга Терещук, сайт LIKE
Юрій Штопко, регіональний представник медіа-корпорації RIA
Віталій Гнатюк, сайт "Тернопільський тиждень"
Ярослав Чорнозуб, член НСЖУ
Юрій Кулик, незалежнимй журналіст
Володимир Кузик, сайт "Економічний простір"
Степан Барна, громадсько-політичнимй діяч, ведучий УХ-радіо
Олег Марчак, член НСЖУ,НСФХУ
Ірина Брунда, член НСЖУ, кандидат НСФХУ»
Голова Тернопільської облради Василь Хомінець закликав представників органів місцевого самоврядування провести 1 грудня акції протесту у кожному населеному пункті області. Зокрема, він наголосив, що напад озброєного спецпідрозділу на учасників мирного зібрання є «прямим порушенням прав людини та свободи слова».


Всі коменти за 100 днів :-))

Немає коментарів:

Дописати коментар