середу, 29 квітня 2015 р.

Яким ми бачимо Тернопіль майбутнього?

Шановні колеги та колежанки!
16 травня в Тернополі відбудеться панельна  дискусія – публічні дебати на тему «Чим Тернопіль може надихнути Європу? Чим Тернопіль може збагатити Європу?» . ЇЇ мета - показати приклади успіху, а також дати розуміння того, що європейська інтеграція є можливою на рівні індивідуальних історій людей, компаній, організацій тощо.


Орієнтовні питання до обговорення:
- Як забезпечити розумний розвиток нашого міста?
- Як Україна/Тернопіль може скористатися Угодою про асоціацію для побудови конкурентного та творчого виробництва/бізнесу?
- Яким ми бачимо Тернопіль майбутнього?
- Якими є історії успіху нашого міста / області?
- Що Тернопіль здатний дати іншим  містам та країнам Європи?


Велике прохання до усіх :
1. запропонуйте свої кандидатури спікерів дискусії, 
2) пишіть у коментарях до цього запису своє бачення питань, які плануються обговорити 
3) приходьте персонально на захід (точний час і місце проанонсують заздалегідь) 

17 коментарів:

  1. Беручи до уваги останні визначні події у Тернополі, рекомендую Мистецький фестиваль "Ї", як один з каталізаторів культурного розвитку нашого міста.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Підтримую Юліну думку. Фестивальний рух - як розвиток, поширення сучасної культури.

      Видалити
  2. Підтримую тему, що Фестиваль Ї можна показати Європі, як і Фестиваль "Нівроку"..

    ВідповістиВидалити
  3. http://7days-ua.com/news/majbutnje-ternopolya-bachat-u-stvorenni-ahentsiji-stratehichnoho-rozvytku-ta-oblashtuvanni-naberezhnoji-stavu-video/

    ВідповістиВидалити
  4. На дискусію потрібно запросити: Сергія Ткачова, Миколу Москалюка, Ігоря Папушу, Богдана Буяка, мене, Надала, начальника управління стратегічного розвитку, активістів ініціативи «активна громада»
    На обговоренні можна розглянути питання співпраці з європейськими містами побратимами (запросити на обговорення людей, які брали участь у програмах партнерства з містами побратимами). Проаналізувати питання можливостей для бізнесу у Європейських містах та у Тернополі (зробити висновки, чи може Тернопіль бути привабливим для бізнесу). Проаналізувати проблематику потенціалу та перспективних напрямів розвитку міста. Розглянути питання цінностей мешканців міста, як головного капіталу в інтеграційних процесах з Євросоюзом. Обговорити питання розвитку освіти (державної, приватної, альтернативної) у Тернополі та в Європі. Підняти питання історичного розвитку Тернопільщини у сім*ї європейських народів…

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за пропозицію! Що це за активісти ініціативи «активна громада» ?

      Видалити
  5. Пропоную під час дискусії презентувати добірку із осіб, які мали чималий вплив на розвиток нашого краю, осіб із різних сфер: фізики, математики, культури, представників волонтерського руху, праведників світу - в нас їх дуже багато, але на жаль практично ніхто про них нічого не знає;

    Також вважаю за доцільне зробити Тернопіль туристичним містом із добре продуманою та розвиненою програмою для туристів. Тернопіль - гарне та затишне містечко, і мені здається непотрібним те, щоб там будувати фабрики чи щось подібне. Потрібно розвивати те, що робить наш Тернопіль та Тернопільщину - прекрасним. На території області є чимало місць. якими можна пишатися та які, в деякій мірі, потребують розвитку. Саме на таких місцях можна зробити наголос.

    Щодо питання про те, "як Тернопіль може скористатися Угодою про асоціацію для побудови конкурентного та творчого виробництва/бізнесу?", то я вважаю, що потрібно на дискусію запросити представників із сфери бізнесу,виробництва та послухати їхні шляхи до реалізації цієї угоди, прослідкувати, із якої галузі Тернопіль матиме найбільшу вигоду та користь.

    ВідповістиВидалити
  6. Пропонуємо підтримку (безкоштовну) заходу з боку низки інформаційних ресурсів. У разі Вашої зацікавленості, пишіть - terninfoburo@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  7. Цікава пропозиція і Європейська Ніч в музеї

    ВідповістиВидалити
  8. На спікерів пропоную Юру Дейнеку (як відповідального за стратегічний розвиток) , Тараса Демкуру (людину яка бачить можливості розвитку міста не тільки з середини, але і з зовні) та Віктора Шемчука9патріот свого міста, має величезний досвід не лише адміністративної діяльності ). Тернопіль бачу як генератор проектної діяльності та старт-ап інкубатор (правда для цього було б непогано отримання додаткових знань і досвіду по можливостях співпраці з ЄС від європейських представників)

    ВідповістиВидалити