понеділок, 17 серпня 2015 р.

Як офіційно не служити в ЗСУ

На цю тему давно йдуть дискусії. Не пригадую точно, здається у 1996 році,  була вибудувана така приблизно концепція - контрактні війська з належним матеріально-технічним забезпеченням плюс періодичні військові збори для ВСІХ чоловіків (здається по два місяці раз у 5 років) . Ті хто не хоче (або ж не може в силу різних обставин) ні першого ні другого, мають офіційно компенсовувати затрати своєї відсутності. Себто легально платити. Хто не може цього робити з браку коштів - займаються соціальною роботою ( госпіталі, будинки престарілих, чи риття окопів , як , наприклад, тепер.).
Точно пригадую, що з деяких нюансів дискутували з Anatoliy Tkhir. У нього великий досвід. В цілому запровадження такого механізму є логічним і соціально корисним...Не можеш стріляти з гаубиці - чистиш картоплю чи переш обмундирування.. Цілком логічним є і той факт, що військовослужбовці не можуть мати ніяких пільг, а виключно фінансове забезпечення. Бо захищають вони не Київ чи Дубівці, а всю Україну. Думаю, що математики таке забезпечення швидко порахують. Ну й тут питання голосу на виборах, тим хто офіційно "відкосив голос , здається непотрібен.
П.С. Коментар Anatoliy Tkhir :Сума компенсації повинна дорівнювати річній нормі забезпеченню солдата-контрактника, включаючи витрати на проживання, харчування та соціальний пакет. У військовий час при загальній мобілізації ця норма не діє

2 коментарі:

  1. Вважаю такий механізм дієвим та прибутковим. Різко зменшилась корупція оскільки це буде простіше заплатити і не шукати канали, щоб відмазали за круглу суму. Не всі є воїнами і це також необхідно розуміти. Також виручені кошти доцільно направити на сучасне озброєння та зарплати контрактникам. Перетворивши армію на престижну "роботу". Тоді і не буде проблем з недобором в ЗСУ. Набагато ефективніше мати 10 підготовлених деверсантів, а ніж сотні "пушечного мяса", яких нормально з калаша не навчили стріляти. Солдат Ханас Василь)

    ВідповістиВидалити
  2. Олег Ущенко
    22 год ·
    хлопці з АТО розповідають про свої проблеми:
    одних накривало градами, землю з власною кров'ю жерли, вмирали, щоби прикрити собою раненого друга. інші приїдуть на пару місяців від воєнкоматів у відрядження, потусуються біля фронту - спробуй потім перевірити, де воно реально було, і вже на телебачені, в газетах, школах "герої АТО" розповідають, як вони дебальцеве звільняли. (жартують так.) а справжні атовці воюють в судах за ту латку землі, яку держава обіцяла. один офіцер каже:
    - після АТО треба буде проводити АТО серед АТО.
    а загалом, всі теми про життя і про майбутнє. щоправда термін АТО вимовляють з сарказмом. натомість кажуть - війна.
    слухаю цих хлопців і думаю собі, а ми тут повторюємо, як мантру:
    "от повернуться хлопці з АТО..."

    ВідповістиВидалити