вівторок, 13 жовтня 2015 р.

Про День захисника України

Світлана Мормель дала чітке визначення цього свята. Краще, аніж у Вікіпедії. "Так, 14 жовтня це день УПА і день козацтва. Але свято називається День захисника України, а не день Українського війська (день Збройних Сил теж існує, 6 грудня його відзначають). Якщо ми зараз зведемо питання до людини зі зброєю, то дуже швидко це стане питанням чоловіка зі зброєю і просто чоловіка, святом первинної статевої ознаки. 


Але захисником України є не лише людина зі зброєю. Є люди які пройшли через радянську каральну систему і не зреклися України в собі - вони Захисники України, є ті, хто вчить наших дітей любити Україну - і вони теж захисники України, є ті, що рятує життя хлопцям на фронті і поза ним, є ті, хто рятує душі - і там і тут, є ті, хто денно й ношно збирає снарягу, харчі і багато чого іншого для фронту, є ті, хто допомагає людям, що були змушені полишити свої домівки. Не знаю як для вас, а для мене вони всі - Захисники України. Кожен по своєму. 
Врешті як він захищав Україну кожен вирішує сам для себе. Бачить Бог, Україна всього того потребує...". І маленька нотатка від себе. Особисто знаю багато негромадян України, котрі є справжнішими її захисниками, аніж номінальні громадяни.

Немає коментарів:

Дописати коментар