понеділок, 30 листопада 2015 р.

Про військові втрати

Отримав статтю від журналістки з проханням опублікувати. Відмовив, але вирішив обгрунтувати відмову. Однією з причин написання її тексту - було різночитання (на її думку)  оприлюднених даних українських військових втрат. Вважав і вважаю, що дані про кількість військових втрат не можуть оприлюднюватися до завершення бойових дій.
В той же час, я особисто не бачу перешкод у тому, щоб такі дані надавалися, скажімо, правозахисним організаціям чи волонтерським структурам. Підкреслюю -  могли б надаватися, але не оприлюднюватися.  І в продовження теми. Мені зрозуміла класифікація категорій військових втрат у ЗС НАТО (KIA, MIA, DOW, WIA, POW). В той же час я ніде у ЗМІ не зустрічав аналогічної класифікації військових втрат в Україні. (може просто провтикав). Оперують визначеннями "бойові та небойові втрати". Буду щиро вдячний за коментарі.

3 коментарі:

  1. Оприлюднювати реальні втрати своєї сторони під час війни це вершина дибілізму. Є постійне правило - свої втрати менші, ворога більші (але без перебільшення фантанзії). На рахунок передачі даних якимось організаціям -дуже складне питання контролю від витоку інформації. Є вже достатньо прикладів коли "волонтери" через особисті амбіції чи образи вели себе не зовсім адекватно. Але реєстр реальних втрат необхідний на 200%. А вже питання доступу до нього треба обговорювати з різноплановими фахівцями.

    ВідповістиВидалити
  2. Лариса Полулях бачила це інтерв*ю. тепер хочу десь знайти їх визначення "прямого бою" або "бойового зіткнення". не знаходжу. але дуже хочу знати якими термінами вони оперують

    ВідповістиВидалити
  3. ОРГАНІЗАЦІЯ МЕДИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВІЙСЬК
    Підручник для студентів вищих медичних (фармацевтичних) навчальних закладів України III—IV рівнів акредитації
    Під редакцією професора ПАСЬКА В.В.
    ---
    Таблиця на сторінці 77

    ВідповістиВидалити