четвер, 23 лютого 2017 р.

про садіння дерев у лютому

Чи ростимуть дерева посаджені сьогодні у промерзлу землю? Не знаю. Такого досвіду  у мене особисто не було. І, скоріше всього, критики садіння дерев у лютому мають рацію. Ці дерева не приймуться у промерзлій землі. І мені направду шкода і ялинки, і верби, і горіха , котрі ми сьогодні посадили під час акції. Але, що казатимуть скептики, коли хоч одне деревце ростиме? Також хочу офіційно повідомити, що акція садіння дерев продовжиться весною. І ми чекаємо маститих дендрологів з лопатами і саджанцями.
 Що не здивувало? Що знищення сотень дерев у парках Тернополя не обурило сьогоднішніх переживальщиків за лютневу висадку.  А поки що хочу подякувати ВСІМ учасникам і учасницям акції "Деревом по генплану" за їх небайдужу позицію. Окрема дяка Оксані Кузьменко - представниці руху "Глибинний екологічний опір" за ініціативу.
Нагадую, що ідеєю акції була "символічна висадка дерев в місцях незаконних забудов, що суперечать справжньому генеральному плану міста Тернопіль. Ми це робимо, щоб проапелювати до свідомості депутатів міської ради і наголосити, що громадськість ПРОТИ забудов у парках міста!"

П.С. І декілька уточнень. Акція проходила у 4-х парках. Я на ній бачив представників щонайменше 3-х політичних сил. Верба , котру садив Василь, не куплена у квітковому магазині , а вирощена мною на підвіконнику. Маю ще саджанці такої ж верби.  Земля колись розмерзнеться...

1 коментар:

  1. http://wyborcza.pl/7,75248,21426383,sasin-ustawa-w-sprawie-wycinki-drzew-na-nastepnym-posiedzeniu.html?disableRedirects=true

    ВідповістиВидалити