понеділок, 27 березня 2017 р.

за захист зелених зон Тернополя

Як зазначено у першому принципі Декларації конференції ООН з охорони навколишнього природного середовища (1972, Стокгольм), люди мають фундаментальне право на вільні, якісні та адекватні умови життя в навколишньому середовищі, якість якого дає змогу вести гідне та благополучне життя. Це право мають забезпечувати держави.
У статті 50 Конституції України зазначено: “Кожен має право на безпечне для життя і здоров'я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди.

Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення. Така інформація ніким не може бути засекречена”.
 Виходячи з вищенаведеного  Ми, нижчепідписані, відстоюючи принципи верховенства закону  та демократії , а також невід’ємного права людей на безпечні умови проживання, висловлюємо свою підтримку  та солідарність з активними представниками територіальної громади м. Тернополя , котрі об’єдналися у рух «Тернопіль – місто для життя» з метою захисту від знищенні зелених зон міста та забудови територій парків.


Київ, Будинок кіно, 28.03.2017 в Дні проведення 14-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA

Ахмедова Уміда - кінорежисерка, лауреат Міжнародних фотовиставок, правозахисниця (Узбекистан)
Якимів Володимир - підприємець, волонтер, керівник ІЦ "Береж-інфо" (Бережани)
Дар'я Ліс - журналістка, правозахисниця (Бєларусь)
Ущенко Олег - письменник, кіносценарист (Івано-Франківськ)
Греса Надія - редакторка порталу "Погляд" (Тернопіль)
Віцинська Наталія - викладачка, екологічна активістка (Молдова)
Гармаш Ігор - регіональний координатор Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Запорізькій області, президент ГО "Центр мистецтв "Арт-простір"
Хома Ніна - правозахисниця, регіональна координаторка Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Львівській  області (Львів)
Щербаченко Володимир , правозахисник, Східноукраїнський центр громадських ініціатив (Луганськ)
Стельмах Богдана - голова ВОГО "Волинський прес-клуб", регіональна координаторка Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Волинській області (Луцьк)
Чумак Юрій - Центр правових та політичних досліджень "Дума" (Харків)
Носальський Тарас - підприємець, член Хмільницької РГО "Право"(Хмільник)

4 коментарі:

  1. Підтримую! Гармаш Ігор - громадсько-культурний діяч, президент ГО "Центр мистецтв "Арт-Простір".

    ВідповістиВидалити
  2. Підтримую. Носальський Тарас - підприємець, член Хмільницької районної громадської організації "ПРАВО"

    ВідповістиВидалити