вівторок, 19 вересня 2017 р.

Мікола Бянько:Мрія нормальної людини

У американців є своя мрія, яку можна сформулювати наступним чином: кожному - за його здібностями. Схоже на те, що у бєларусів теж з'явилася своя мрія. Точніше, в певній частині нашого суспільства, яка відносить себе до нормальних людей. Міністр внутрішніх справ Бєларусі Ігар Шуневіч на закритті мотосезону висловився таким чином: "Мотоцикл - це мрія будь-якої нормальної людини. Чоловіка, жінки, все одно кого. Тому, що це відома всім філософія.
Кожен хоче до цієї філософії доторкнутися і дотримуватися її. Я вважаю, що це філософія свободи, певного польоту ". Добре все-таки бути міністром внутрішніх справ. З його можливостями досить легко реалізувати мрію "нормальної людини". Захотів поїздити на дорогому мотоциклі - без проблем. Для цього підлеглі навіть перекриють кілька вулиць в центрі міста, щоб різні перехожі не заважали реалізації філософії свободи і якогось польоту.
Втім, в висловлюванні міністра симптоматично був застосований прикметник "нормальний". У зв'язку з цим пригадується мовчазна акція протесту, яка проходила в 2011 році в одному з міст країни. Автору цих рядків довелося випадково почути інструктаж бійців ОМОН-у, який доносився з рації. Невідомий командирський голос наставляв здорованів в формі на те, що треба затримувати всяких "волохатих, в порізаних джинсах, яскравому одязі, неформалів, а нормальних не брати". Наказ щодо нормальних давався, напевне, для того, щоб браві міліціонери випадково не вкрали своїх колег в штатському. До речі, цих товаришів око досвідченого журналіста легко вираховує на подібних заходах. Всі вони одягнені, як на підбір: в спортивні костюми з кросівками або чорно-сірий одяг і туфлі з гострими носами. Одним словом, нормальні. Це, мабуть, своїх підлеглих згадав шеф, коли говорив про "мрію нормальної людини". Подібне притягує подібне, а "нормальні - нормальних".
Мікола Бянько, Беларускае Радыё РАЦЫЯ

Знимка з Всемережжя

Немає коментарів:

Дописати коментар