середу, 15 листопада 2017 р.

про тягу до життя

Минулої осені та весною разом з сином Василем Vasyl Khanas на узбіччі дороги Дубівці-Стегниківці посадили більше як півтори сотні дерев та кущів - вишні, яблуні, бузок, клени. І око б милували за якийсь час і трохи вихлопні гази би вбирали, і , головне, загороджувальна лісосмуга, захищала би дорогу взимку від переметання снігом.. Але невідомий нам ревнитель правил дорожнього руху (чи просто зла людина) всі саджанці покосив у червні. Дерев було шкода..я про це вже писав..Але сьогодні я вирішив знову посадити кілька десятків дерев.

Всіх не скосять і не переламають. Яке ж було моє здивування, коли я побачив як три кущику бузку відновились, зазеленіли на осінь , а один збирається зацвісти. Поляньте на це чудо самі...Отож теза:"У будь-якій незрозумілій суспільно-політичній ситуації потрібно садити дерева, бажано горіхи", актуальна як ніколи... А ревнителі  І лісосмуги вздовж доріг посадимо, і притоки Дністра обсадимо, і однодумців знайдемо...

1 коментар:

  1. З 1 квітня 2016 року введений в дію ДБН В.2.3-4:2015 «Автомобільні дороги. Частина І. Проектування. Частина ІІ. Будівництво».
    В пункті 4.5 «Організація безпеки дорожнього руху» розділу 4 «Загальні положення», наведені вимоги щодо розташування зелених насаджень вздовж автомобільних доріг загального користування та вулиць населених пунктів, а саме:
    - пункт 4.5.3 Наявність зелених насаджень на узбіччях і укосах земляного полотна автомобільних доріг загального користування не допускається. Віддаленість ближнього до автомобільної дороги ряду зелених насаджень поза населеними пунктами за умови відсутності дорожніх огороджень першої групи повинна відповідати наступним вимогам:
    Значення автомобільної дороги = Територіальна, обласна, районна,
    Відстань від крайки проїзної частини: до найближчого краю стовбура дерева = не менше ніж 7,0 метри, до краю чагарникових насаджень = не менше ніж 4,0 метри.
    Детальніше тут: http://kbu.org.ua/…/74.1.%20%D0%94%D0%91%D0%9D%20%D0%92.2.3…

    Береж Інфо

    ВідповістиВидалити