четвер, 25 жовтня 2012 р.

Лист до "Телекритики". Або в нікуди


 Громадська організація “Телекритика”
01130 , Київ, Бульвар Шевченка 34б


03 жовтня 2012 року на  Вашому web-сайті http://vybory.mediasapiens.ua,  була розміщена стаття "Кандидат у нардепи буде вимагати у тернопільського інтернет-видання 100 тисяч гривень".


 В статті йшлося про те, що Віталій Ломакович, кандидат в депутати від партії УДАР, через суд буде вимагати у інтернет-видання  та його хостинг-провайдера  100 тисяч гривень у разі, якщо видання не видалить з сайту статтю, яка містить наклепницьку інформацію про політика. Вбачаючи у таких діях Ломаковича наступ на свободу слова, 2 жовтня на Театральному майдані, де відбувалася зустріч з Віталієм Кличком, кілька представників інтернет-видань стояли з плакатами «Кличко дорівнює цензура?».
 У статті "Кандидат у нардепи буде вимагати у тернопільського інтернет-видання 100 тисяч гривень"  наведені слова  Яніни  Чайківської, яка є керівником інформаційного відділу Тернопільського обласного виборчого штабу партії УДАР, що  напередодні акції, її організатори дзвонили Віталію Ломаковичу і пропонували не проводити мітинг, якщо той заплатить їм певну суму.
Єдиним організатором  і учасником цієї акції був я, Володимир Ханас, як і зазначено в статті.
Я ніколи не телефонував ні Ломаковичу, ні будь-кому з партії «Удар» з приводу цієї акції, тим більше не вимагав якихось сум за її непроведення.
 Інформація, яка поширена стосовно мене є неправдивою, не відповідає дійсності, принижує мою  честь і гідність та підриває ділову репутацію.
Відповідно до  статті 277 Цивільного Кодексу України фізична особа, особисті немайнові права якої порушено внаслідок поширення про неї недостовірної інформації, має право на відповідь, а також на спростування цієї інформації. 
 Оскільки вимога до  керівника інформаційного відділу Тернопільського обласного виборчого штабу партії УДАР опублікувати спростування неправдивої інформації була проігнорована Я.Чайківською,  прошу на підставі вищенаведеного  опублікувати мою відповідь наступного змісту:
 «Інформація керівника інформаційного відділу Тернопільського обласного виборчого штабу партії УДАР Яніни Чайківської, розмішений на Вашому web-сайті http://vybory.mediasapiens.ua є наклепом. Тому  змушений звернутися до суду з позовною заявою. З повагою: Володимир Ханас»

  
         «  25  » жовтня 2012 року  

Немає коментарів:

Дописати коментар