вівторок, 25 грудня 2012 р.

Очистимо міліцію від сміття

Погода у Тернополі нестабільна. То сніг мете, то мороз шкварить, то під ногами хлюпає. Політична погода не поступається природі. І на тлі цієї нестабільності активізуються окремі представники тернопільської міліції. Бо, як не заміте сліди неправединих діянь снігом, то можна списати на політичні протистояння. А тут ще й свята наближаються. У непогодньополітичній хурделиці можна й поживитися.

Про події 21 грудня біля Арт-бару "Коза" я взнав, ще того ж дня з телефонних дзвінків. Журналісти написали чимало про свавілля міліції  і, переконаний, напишуть ще. Появились заяви та звернення громадських активістів. Сьогодні всі мали нагоду поспілкуватись з учасниками та очевидцями подій. Не знаю,чи узгодили б ми якусь спільну позицію. Але повідомлення на офіційній іменці УМВСУ в Тернопільській області про вирок міськрайонного суду на користь дій міліції за день (!) до самого засідання суду переконало  присутніх, що потрібно гуртуватись, аби захищатись від нападів міліції. Тому ідея провести в Тернополі довготривалу акцію "Очистимо міліцію від сміття" була підтримана одноголосно. Про хід акції ми інформуватимемо всіх зацікавлених .
Розумію, що від сміття потрібно очищати не лише міліцію, а й владу і суспільство. Але переклад назви акції російською заінтригував, тож починатимемо з неї.
Чекаємо пропозицій та ідей.
П.С. Арт-бар "Коза" є довголітнім партнером Мандрівного фестивалю документального кіно з прав людини DocudaysUA у Тернопільській області


4 коментарі:

  1. а є десь новина, де б було видно що дата суду була раніше ніж дата інформації від МВД?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Нема такої інформації, бо судове засідання перенесли, а інформація від МВД появилась на іменці саме у день суду. Тобто оприлюднили нібито рішення суду, котрий не відбувся

      Видалити
  2. Чи можна назвати прізвища та імена цих видатнихк правоохоронцівна загал?.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. можна відправити інформаційний запит і місцеве управління має відповісти протягом 5 днів.

      Видалити