неділю, 30 жовтня 2016 р.

Про «Право на пам’ять»

Шановні колеги та колежанки!
Кожен з нас має право на пам’ять. Так само, як і на гідне поховання. Крім того, історія часто стає інструментом політиків; терени колишнього СРСР, до цього часу, як і раніше, позбавлені людського обличчя. В той час, як доля однієї людини, іноді, може стати для багатьох добрим підручником історії. Життєпис Станіслава Мікке, пам'яті якого і буде присвячений вечір, це доводить.

Маю за честь запросити Вас на вечір «Право на пам’ять», який відбудеться 12 листопада 2016 року о 17.00 годині у виставковій залі музею за адресою вул. Шевченка, 90. 
У програмі вечора перегляд документальних фільмів, читання уривків з  книг Станіслава Мікке, спогади його вдови -  Божени Мікке та перекладачки праць Станіслава Мікке, довголітньої співробітниці ,авторки книги «Катинські медитації» Світлани Філонової, науковців, представників громадськості та влади та публічна дискусія « Роль історичних досліджень у формуванні візій прав людини на прикладі Катинської трагедії».

Захід відбудеться у рамках XIII Мандрівного фестивалю документального кіно з прав людини Docudays UA в Тернополі та Тернопільській області. 
Організатори заходу - Кременецький краєзнавчий музей та неурядова ініціатива "Клуб полонофілів" запланували відкритий публічний захід. Але, враховуючи фізичні обмеження площі зали, прохання до всіх бажаючих взяти участь - проінформувати організаторів про свою участь.
Телефон для довідок : 0962104076
Текст польською 

1 коментар:

  1. if you're in Kremenets , Ternopil Oblast, on 12th November 17:00 check out "The Right to Memory" #katyn 17:00 free but limited space .. https://twitter.com/KresySiberia/status/793155792635559936

    ВідповістиВидалити