понеділок, 4 листопада 2013 р.

Про "Твердиню" та експертні оцінки

Унікальна перевага якісного документального кіно у тому, що воно заставляє думати, оцінювати, переживати. Особливість документального кіно з тематики прав людини ще й у тому, що воно говорить водночас про загальнолюдські ціннності і кожного з нас зокрема. Тому нема нічого дивного, що кожного року зростає аудиторія Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays ua в Тернополі та Тернопільській області.
Надзвичайно тішить те, що дедалі більшу зацікавленість цими фільмами проявляє молодь і сама ініціює правопросвітницькі заходи. Але про це напишу згодом. В суботу у Ресурсному центрі ТМО "Нівроку" відбулась подія, важливість якої оцінимо згодом. Після перегляду картини "ТВЕРДИНЯ" з ініціативи Товариства дружби "Тернопіль – Тирасполь" пройшов експертний  круглий стіл.
Основними експертами на ньому виступили екс-міністр іноземних справ Придністров'я Володимир Ястребчак та голова Асоціації української молоді у Республіці Молдова "Злагода" Дмитро Лекарцев. У результаті обговорень та дискусій визріла направду цікава і , сподіваюсь, успішна Дністровська ініціатива, про деталі якої повідомимо згодом.
Особлива подяка фотографу заходу  і водночас місцевому військовому історику Ігорю Крочаку.
Тези експертних оцінок: Ігор Крочак, Дмитро Лекарцев, Володимир Ятребчак.

3 коментарі:

  1. http://soroka.ternopil.ua/component/content/article.html?id=2063

    ВідповістиВидалити
  2. Алла Тютюнник: Володю, та Ви там у Тернополі круті міжнародні заходи організовуєте! Вітаю!

    ВідповістиВидалити
  3. Ігор Крочак про фільм "Твердиня" та дністровський вузол проблем
    http://news-te.blogspot.com/2013/11/blog-post.html

    ВідповістиВидалити