понеділок, 20 червня 2016 р.

Про жіноче політичне лобі на Тернопіллі

Шановні колежанки та колеги!
З 1 травня в Україні реалізовується проект  «Побудова жіночого політичного лобі в Україні» . Він впроваджується  Всеукраїнською організацією «Жіночий консорціум України» за підтримки Фонду Демократії ООН - The United Nations Democracy Fund. Стратегічним завданням визначено - створення громадянської платформи, яка допоможе збільшити представництво жінок на всіх рівнях прийняття рішень.  
Проект буде реалізований в чотирьох кластерах, кожен з них буде охоплювати 3 області (всього 12 областей) Тернопільська область теж бере участь в проекті і включена у другий кластер , куди також входять Хмельницька  та Чернівецька області. Спробую дати відповідь на найпоширеніші запитання
З ким передбачена робота?
Ми працюємо з жінками, які роблять або планують робити політичну кар’єру,  політичними партіями,   ЗМІ, територіальними   громадами.
Як це буде виглядати?
Проектом передбачено проведення тренінгових навчань (щонайменше 5 дводенних тренінгів), засідання  політичних клубів ( два регіональних засідання у 2016 році),  обмін досвідом ,  стажування в радах різних рівнів та за кордоном
Навчальним блоком передбачена програма політичного лідерства, модель політичного наставництва та  он-лайн платформа навчання та обміну досвідом.
Кого ми очікуємо на наших заходах? :
Жінок-лідерок, які балотувалися чи планують балотуватися у місцеві та національні органи влади;
Тренерів та тренерок, експертів та  експерток з питань виборчого процесу та посилення ролі жінок у політичних процесах
Представників політичних партій та громадських  організацій, які працюють на уповноваження жінок в політичній та економічній сферах.
Коли відбудеться презентація проекту?
Презентація проекту в Тернопільській області відбудеться 24 червня 2016 р. з 11.00 до 13.00 у приміщенні ресторану «Кримська підкова», вул. Танцорова, 22 відбудеться круглий стіл на тему : "Стратегії розширення участі жінок у політиці". 
Проект резолюції круглого столу
Чому потрібно звернути увагу на цю інформацію вже сьогодні?
Максимальна кількість  жінок з Тернопільської області, котра зможе прийняти участь у навчальних програмах на конкурсній основі - 8 осіб.Тому ті, хто перший братиме участь у інших заходах, матиме більші шанси на потрапляння у загальноукраїнський пул. Зрозуміло, що інші заходи, котрі проводитимуться у Тернопільській області будуть відкриті для всіх бажаючих, Свої пропозиції прошу залишати у коментарях до цього допису.


13 коментарів:

  1. Для вирішення питання розширення участі жінок у політиці мало лише піднімати їх якісний та кількісний рівень. Потрібно здійснювати комплексні заходи по зміні сприйняття громадськістю ролі і місця жінки в суспільстві. При однакових фахових данних претендента та претендентки на посаду, яка передбачає прийняття рішення перевагу, як правило, завжди віддають чоловікам. Минулі вибори це в черговий раз підтвердили. На жаль, і тепер у нас соцільна роль жінки у сприйнятті більшості обмежується німецьким "Kinder, Küche, Kirche".

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Думаю, що про комплексні заходи варто буде поговорити і під час круглого столу 24-го і під час засідань жіночого політичного клубу...

      Видалити
  2. Бажаю долучитись до проекту. Можна "хвалитись" уже 24 червня? чи перераховувати регалії таки тут?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Можна хвалитись уже... Можна 24 -го... Можна постійно, якщо є чим :-)

      Видалити
  3. Дуже зацікавила ця тема, обовязково буду 24 червня!

    ВідповістиВидалити
  4. дуже шкода, що в робочий день і час....

    ВідповістиВидалити
  5. Мене насправді цікавить питання участі жінок в суспільно-політичному житті країни та гендерної рівності. З задоволенням приєднаюся до круглого столу 24-го, та якщо буде можливість, прийму участь в навчальних програмах в подальшому для набуття і застосування отриманих знань та досвіду.

    ВідповістиВидалити
  6. З задоволенням прмйму участь! До зустрічі на круглому столі 24 червня!

    ВідповістиВидалити