суботу, 11 листопада 2017 р.

про РПЦ

Шановні  колеги та колежанки!  Ті, хто працює у виданнях, хто пише у соцмережах, хто виступає на публічних заходах, пише статті та книги. Прошу Вас у своїх публікаціях та виступах не використовувати словосполучення "Українська Православна Церква Московського Патріархату". А визначення "Українська Православна Церква" без вказівки МП  для означення московської філії РПЦ є облудою і обманом. Пишіть  правду. Пишіть - РПЦ, пишіть "Московський Патріархат", пишіть "Російська церква".. Знайдіть інший замінник...
Війна проти України триває, а використання словосполучення УПЦ-МП є добре налагодженою інформаційною диверсією проти нас. Прошу вибачення, що цей текст я не написав 6 лютого 2015 року, чи навіть увечері 5 лютого. Уже тоді ні у кого з учасників круглого столу «Українська церква: між «русскім міром» та українським світом»  не було сумнівів, що використовувати визначення "УПЦ-МП", а тим більше просто УПЦ в інформаційному просторі є , щонайменше, необачно...Створена Сталіном РПЦ не має ніякого стосунку до України. І перестаньте дурити себе, що Ваше відвідання Почаєва чи Києва переконає чужоземного загарбника ставитись до Вас по-християнськи. Вони ігнорують Україну та українців. Чому для Вас зроблять виняток?

3 коментарі:

  1. Чому горять церкви МП. Думка нерадикала.

    Вчора очікувала на акції на Десятинній побачити в основному прихильників націоналістичних сил. Але були дуже різні люди, які не виправдовують спробу підпалу незаконної споруди з хрестом, але визнають, що через бездіяльність чиновників маємо те, що маємо.

    Ось записала на акції Юрія Макарова:

    “У мене був співробітник, дуже мудра людина Вадим Миколайович Зубченко, який видав афоризм: щоб вони так молилися, як вони будують. Це ніяка не свобода віросповідання, це а:) дуже успішна мережа комерційних закладів. б) мережа дуже успішної ворожої пропаганди сусідньої країни під час війни.

    Яка пропаганда розповсюджується в церквах Московського патріархату — у мене є просто збірочка документів і свідчень. Що вони, власне, проповідують поза звичайною службою. А проповідують вони рускій мір, проповідують вони Путіна, проповідують вони боротьбу проти бандер і всесвітньої жидівської змови. І все це зафіксовано. Те, що офіційна влада у нас на це не реагує, це все сумно. Але те, що тут так багато притомних людей, у яких врешті увірвався терпець, і вони хочуть як мінімум засвідчити своє ставлення до цієї ідеології і до цієї комерції — це все ж таки радує.

    Це люди інтоксиковані, на жаль. Я знаю і серед парафіян МП, і серед священиків МП можуть бути пристойні порядні люди. І комуністи колись траплялися пристойні і порядні. Але як інституція — це, безумовно, злочинна організація.

    (Про спробу підпалу) Не подобається мені це, і я це не виправдовую, і це хуліганство і 15 діб — красная цена такій акції. 15 діб — нормально, люди зірвалися з котушок. Але це все ж таки свідчення того, що у людей увірвався терпець, легальними методами це не працює, отже доводиться діяти нелегальними, навіть з ризиком для своєї особистої безпеки і свободи.

    (Як демонтувати споруду, якщо там забарикадуються парафіяни?) Я не думаю, що вони можуть там барикадуватися вічно. Не для цього , в принципі, ця історія будувалася від самого початку. Це інструмент для зомбування і для викачування грошей. До Господа нашого Ісуса Христа це не має жодного, геть жодного стосунку. Коли з'ясується, що це комерційно не вигідно, в якийсь момент вони демобілізується, і тоді, можливо, можна буде діяти за законом.

    Щойно сюди перестануть надходити гроші. Щойно сюди перестануть ходити люди. Воно насправді вже відбувається, бо за статистикою, коли цілі парафії переходять з МП до КПг, хоча ніхто це не фіксує, це відбуваєтсья в масовому порядку".

    ВідповістиВидалити
  2. Галина Балабан Пропоную визнати УПЦ МП філіалом РПЦ і як іноземну церкву, повязану з державою-агрессором обкласти високими податками, аще заборонити розміщуватись на території великих православних святинь як то: Києво-Печерська та Почаївська лаври. в разі відмови брати високу орендну плату, та комунальні послуги.

    ВідповістиВидалити