суботу, 27 лютого 2021 р.

Ігор Длябога

 

Ігор Длябога -американський та український журналіст, редактор і видавець,  редактор Українського Квартальника, видання Українського Конгресвого Комітету Америки, секретар Організації Оборони Чотирьох Свобід України, та довголітній громадський діяч у США.

У 2019 році Крайова Екзекутива УККА призначила Ігоря Длябога наступним редактором «Українського Квартальника».англомовного видання Українського Конгресового Комітету Америки (УККА), заснованого у 1944 р., яке висвітлює українські питання у різних галузях та їх вплив на міжнародному рівні. 
Ігор Длябога закінчив Нью-Йорк Сіті Коледж та отримав ступінь маґістра з медіа-досліджень у Університеті Нова Школа. Викладав журналістику в «Нью Скул» Університеті та Гофстра Університеті.

Працював у редакціях The Ukrainian Weekly, Свободи та Національної Трибуни. Він також був редактором американських торгівельних та ділових видань. Упродовж своєї кар’єри, він обіймав пост генерального директора Української Телерадіо Мережі. На даний час, пан Длябога є власником блогу під назвою «The Torn Curtain 1991», через пости у якому постійно висвітлює українські питання та інші теми, котрі є актуальні для неурядових організацій та малого бізнесу. Активний в громадській діяльности. Працював у складі відділу неурядових організацій Департаменту Громадськоі Інформаціі при ООН. В українсько-американській громаді, пан Ігор Длябога був секретарем Крайової Ради УККА та Крайової Екзекутиви УККА. Був також головою Об'єднаних українсько-американських організацій м. Нью-Йорку - відділу УККА. Бувший член Крайових Управ Організації Оборони Чотирьох Свобід України та Спілки Української Молоді Америки. 

ДЛЯБОГА Ігор (Ihor Dlaboha), журналіст, гром. діяч; н. 29.9.1951 в Салфорді (Salford), Англія, в США з 1952. Студії закінчив в Міському Коледжі в Нью-Йорку (1974 бакалавр з політ. наук) та в Новій Школі Соц. Досліджень (New School for Social Research) також в Нью-Йорку (1984 мґр засобів масової інформації). Призначений мером чл. Нью-Йоркської Консультативної Ради в Етн. Справах (1980-86), активний в орг‑ціях Визвольного Фронту, гол. СУМ в Асторії (1978-79), чл. Спілки Укр. Журналістів Америки, працівник ред. “Свободи” та “Ukrainian Weekly”. Під час студій викладав журналістику в Новій Школі та Ун‑ті Гофстри (Hofstra), Н.Й. Пробував розпочати укр. телебачення в Америці.

http://eudusa.org/index.php?title=Dlaboha_Ihor

Немає коментарів:

Дописати коментар