пʼятницю, 16 грудня 2016 р.

Заборона "Бутирки" як ознака національної згоди в Бєларусі

Перемога, друзі! У Палаці Республіки не відбудеться презентація альбому "Свіданка" від легенди російського блатняка групи "Бутирка". Заслуга в цьому - одного небайдужого мінчанина і бєларуської бюрократичної машини. Мінчанин Зміцер Салошкін написав скаргу в кілька державних органів, в тому числі Міністерство внутрішніх справ. А бюрократія відреагувала в своєму звичному стилі. 
У заяві йшлося про те, що в репертуарі "Бутирки" є тексти, котрі ображають співробітників міліції. Ну, а співробітників міліції у нас принижувати не можна.
Це відомо всім. І ось без особливих пояснень концерт скасували. Організатори виступу закликали власників квитків повернути їх до кас. А автор листа, в свою чергу, отримав за свою ініціативність ще й подяку на фірмовому бланку.
Все-таки прекрасну ідею придумав мінчанин, щоб не допустити осквернення священної арени Палацу Республіки  піснями про останній світанок, етапи, перасилки і інші атрибути тюремної романтики! І як до цього раніше не додумалися. Тепер будь-який одіозний концерт можна за аналогічною схемою розірвати. Скажімо, не хочете приїзду того ж пропагандиста Соловйова - можете написати до Міністерства внутрішніх справ, що, мовляв, в його програмах створюється негативний образ працівника внутрішніх органів. І не треба ніяких акцій на ганку Палацу Республіки проводити. 
Новині про скасування концерту "Бутирки" солідарно зрадів білоруський Фейсбук. На цьому тлі навіть арешти белорусофобів з сумнівних сайтів і гарячі дискусії про сексистську рекламу виробів одного з вітчизняних виробників відійшли на другий план. Заборона "Бутирки" - ось наша національна ідея, яка може об'єднати всіх: і блогерів, і ламберсексуалів, і чиновників, і навіть міліціонерів.
Мікола Бянько, Беларускае Радыё РАЦЫЯ

Знимка із Всемережжя

Немає коментарів:

Дописати коментар