суботу, 4 січня 2014 р.

Про Твіттертрансляцію Всеукраїнського форуму Євромайданів

11-12 січня в м.Харкові відбудеться Перший Всеукраїнський форум Євромайданів. Відповідно до резолюції Всеукраїнської конференції Євромайданів 27 грудня 2013 року про координацію інформаційної політики та рішення Оргкомітету Форуму 11-12 січня вестиметесь онлайн-трансляція пленарних засідань форуму та твіттер-трансляція.
Звертаємо Вашу увагу, що офіційний твіттеракаунт трансляції   @sitemaidan та його англомовна версія @sitemaidan_eng
Хештеги твіттер-трансляції #єврофорум та #EUKharkiv

ВСІ офіційні повідомлення публікуються на сторінці  Першого Всеукраїнського форуму Євромайданів.
Висвітлюючи події Форуму, як і взагалі перебіг ситуації довкола євромайданів, 
нагадуємо і просимо Вас:
НЕ розповсюджуйте інфу від людей, яких ви не знаєте особисто в реальному житті. Розповсюджуйте те, що бачили власними очима. Якщо Ви не свідок події - обов'язково вказуйте це і додавайте посилання, звідки Вами взята інформація.
Якщо Вас цікавлять подробиці щодо твіттертрансляції запитання надсилайте у твіттері на акаунти @sitemaidan @khanasV @mens_sos

6 коментарів:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=oK8Q0eKpBTU
    https://www.youtube.com/watch?v=ZIlUxoVVkjk&t=3s

    ВідповістиВидалити
  2. 11-12 січня 2014 року в Харкові відбувся Перший Всеукраїнський Форум Євромайданів. Нагадаю, що делегатами від Бережанського Майдану були Володимир Якимів, Петро Гончар, Галина Проців та водій Петро О.
    Короткий епізод спогадів.
    Дорога в Харків була довгою і тривожною. За нами постійно вели спостереження, ганялися машинами невідомі нам особи. Неприємні харківські події для усіх учасників Форуму тривали дві доби. Кілька епізодів, що найбільше запам’яталися. Перший епізод: організатори тричі змінювали місце відкриття Форуму через організацію провокацій з боку «тітушок». Відкриття Форуму відбулося в Свято-Дмитрівській церкві УПЦ КП і тривало близько 45 хвилин. Другий епізод: на робочу групу «Система громадянської освіти на Євромайданах» (модератори Yevhen Bystrytsky та Сергій Жадан), яка розміщувалася в підвальному приміщенні (без вентиляції) книгарні «Є», в якій саме працювала я, напала група «тітушок» і отруїла присутніх перцевим газом. Коли учасники вибралися із задимленого приміщення на вулицю, то усі разом заспівали «Червону калину» у супроводі бандури, і таким чином привертали до себе увагу більшої кількості людей. Епізод третій: постійна підпільна спроба на переміщення містом, де у пікетах розміщувалися місцеві мешканці Харкова на підтримку «режиму януковича». Четвертий: нас вдома приймали і переховували харківські активісти Євромайдану, які неабияк ризикували особистою безпекою. Пятий: було вперше страшно на публічному заході біля пам’ятника Ярославу Мудрому (на мітингу), де його кілька сотень учасників оточили тисячні колони проросійськи налаштованих людей із лайливими образами в нашу адресу а також т.з. «тітушки», які були готові нас усіх фізично знищувати... Завдяки віртуозу водію, ми успішно вирвалися із усіх пасток переслідувачів.
    А вже через три доби у стінах Верховної Ради України депутатами були прийняті закони під умовною назвою "закони 16 січня". Але активісти Євромайданів їх не злякалися, а почали підгоготку до Другого Форуму Євромайданів (Одеса).

    Далі буде...

    ВідповістиВидалити
  3. Троє делегатів від Бережанського #Майдану (Петро Гончар, Галина Проців і Володимир Якимів), об’єднавшись з делегатами з Бучача і Монастириська, поїхали в Харків бусом (по дорозі заїхали на #євроМайдан у Київ). Ще під час подорожі в Інтернеті поширювалася інформація про те, що Форум – «проект Банкової, хоче розділити Євромайдан у Києві» тощо.

    З самого ранку люди з прапорами ПР зайняли декілька місць, які були оголошені Євромайданом місцями збору, та вздовж головної вулиці. Вони поставили гучномовці з переважно російською і класичною західною поп музикою. Люди, переважно вчителі і студенти, стояли вздовж головної вулиці з прапорами ПР та національними і гаслами “Шануємо Президента Януковича”, старші жінки тримали плакати “Молодь за Януковича”, вони вимагали в євромайданівців забиратися геть. Ці люди «відбули» з плакатами суботу і неділю, навіть під дощем. Переважно вони відмовлялися розмовляти і навіть представлятись та пояснювати, що вони тут роблять. Очевидці розповідали, що шкільні вчителі мусіли стояти позмінно по 4 години, а нагляд за ними здійснювався завучами.

    Після реєстрації на місці, ми поїхали бусом на перше місце зустрічі (адресу знав лише водій). Годину намагалися «скинути хвоста». Ніші учасники їхали на місце призначення, пересідаючи у кілька таксі. Вже приїхавши на ТРЕТЄ місце зборів (Свято-Дмитрівський храм УАПЦ), представники #євроМайданів змогли провести засідання, і то з повідомленням про закриття дверей і штурм ззовні «тітушками» (за захист подяка харківській Самообороні!). Перед початком засідання делегати і спостерігачі заколядували. Захід відкрили письменники Сергій Жадан і брати Віталій та Дмитро Капранови. Потім виступали представники польської «Солідарності», єврейської і татарської общин, колишні міністри і представники #Майданів України. Після обговорення робочих питань, учасники розділилися на 7 попередньо домовлених груп і розійшлися для роботи на різні адреси.

    Делегації від 45 Євромайданів України обговорили гострі проблеми боротьби з режимом та співпраці протестних рухів: координацію, безпеку, інформаційну, інтелектуальну та мистецьку співпрацю, громадянську освіту та ресурсне забезпечення діяльності. Місцеві «тітушки» намагалися їм перешкодити. Постраждала 7 (сьома) група, яка була в кав'ярні "Є" – «тітушки» побили охоронців (двоє з них потрапили в лікарню з важкими ушкодженнями) та вітрини, кинули гранату з перцевим газом. На щастя, делегати вчасно вибігли з приміщення на вулицю...

    Ввечері учасники Форуму (які закінчили роботу в групах), зібралися біля пам’ятника Григорію Сковороді, де відбувався мітинг Євромайдану-Харків. «Тітушки» атакували учасників, однак міліція зупинила їх. Мітинг закінчився швидко, тому що хтось привіз автомобіль з гучномовцями і почав транслювати дуже гучну музику. Люди продовжували ходу містом під охороною міліції, Беркуту і Грифону, нечисленні «тітушки» їх супроводжували. По ходу колони на вулицях гасили світло. Делегати розходилися по місцях ночівлі по кілька чоловік. Більшість із них ночувала в харківських «майданівців».

    Зранку делегати зібралися на місці реєстрації, де сформували колону і пішли до визначеного місця. Колона євроМайданівців йшла по одному тротуару, по дорозі йшла міліція, а по іншому тротуару йшли «тітушки». Кожна колона вигукувала свої гасла, та потім зійшлися на натупному: коли «тітушки» гукали «Янукович!», майданівці гукали «Підарешт!»

    Під час проведення заключного засідання, в приміщенні пропало живлення. Проте делегати продовжили роботу і затвердили Резолюцію Першого Всеукраїнського форуму Євромайданів України, після чого пішли до пам'ятника Я.Мудрого, де відбулося Всеукраїнське Віче.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На місце збору також почали прибувати бюджетники-антимайданівці. Невдовзі приїхала машина «Укртелекому» з гучномовцями, яку окружили представники міліції та Грифону, і почала заглушати Віче. Харківські «майданівці» привезли потужнішу звукову апаратуру і продовжили слухати виступи представників Євромайданів України (від Бережан виступила Галина Проців). Підтягнулося кілька десятків «тітушок», тож «майданівці» разом з Самообороною Харкова стали «живою стіною» довкола виступаючих, в сторону яких летіли петарди, газові та димові шашки. Міліція допомагала «тітушкам» втекти при спробі Самооборони їх затримати. По завершенні Всеукраїнського Віча, учасники прийшли «міліцейським коридором» до станції метро, і роз’їхалися по домівках.

      Бережанці дорогою додому знову завітали на київський #євроМайдан, де зустрілися з іншими представниками Бережанщини.

      P.S. Відео з Харкова можна подивитися тут: www.youtube.com/user/berezhinfo

      Видалити