середу, 11 червня 2014 р.

У Тернополі буде Збігнєв Буяк

13 червня 2014 о 16-00 в  читальному залі науково-технічної бібліотеки ТНТУ ім. І.Пулюя  відбудеться публічна лекція одного з очільників польської Солідарності, міжнародного експерта Збігнева Буяка  "Трансформація суспільства. Досвід Польщі".  Вхід вільний. Організатори заходу: Інформаційний центр "Майдан Моніторинг", Тернопільська обласна організація Спілки журналістів України. Після лекції та дискусії з ініціативи тернопільського обласного товариства Асоціації філателістів України відбудеться автографсесія.

Довідково від ІЦ "Майдан Моніторинг"

Біографія Збігнева Буяка
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Bujak

Після відвідин 1-го Форуму Євромайданів в Харкові в січні, тодішнє СБУ заборонило йому в'їзд в Україну за "участь в масових заворушеннях", очевидно, в оцих
https://www.youtube.com/watch?v=xOaDSYBUg0g

Або за це інтерв'ю
http://maidanua.org/2014/01/za-tse-intervyu-zbihnevu-buyaku-zaboronyly-vjizd-v-ukrajinu/

По поверненні в Польщу він став співзасновником Громадського Комітету Солідарності з Україною. Активно включився в допомогу демократичним трансформаціям в Україні.
https://www.youtube.com/watch?v=mICdlfr6b24


1 коментар:

  1. Збігнєв Буяк, один з лідерів польської Солідарності, розповів цікаву історію. Якось в одній польській організації звернули увагу на те, що секретар в бюджет закладає велику кількість кулькових ручок. Аж до 1000 шт. Спитали в нього, нащо стільки? Він пояснив, що люди після підпису мають звичку забирати ручки з собою. Після цього пояснення всі погодилися, що це витрати виправдані. Звісно, всі знали про можливість прив’язати ручку на мотузку, як це робиться на пострадянському просторі, але вони навіть думки такої не припускали. Сама ця дія вже свідчить про обмеженість, що характеризує організацію ненайкращим чином. Краще витрачатися на ручки і дарувати їх, ніж тримати ручку на прив’язі. «Це не наші методи» - погодилося керівництво одноголосно.

    ВідповістиВидалити