вівторок, 6 лютого 2018 р.

про кінокомісії

Шановні колеги та колежанки!
Спробую в одному тексті запропонувати власне бачення як можна долучитися до функціонування Асоціації кінокомісій як на Тернопіллі, так і поза його межами.
1) Меморандум про створення - це протокол намірів для зацікавлених осіб та інституцій. Ваша відсутність під час підписання аж ніяк не означає, що Ви не можете долучитись до процесу завтра. Було би бажання і натхнення.
2) Кінокомісія, це не стала зашкарубла інституція, а радше процес. Леонід Бицюра визначає її  як, "механізм взаємодії бізнесу, влади, знімальних режисерських та продюсерських груп зі створення кінопродукту. За рахунок створення комісії, місцеві підприємці матимуть бажання вкладати свої гроші у розкручення міста як туристичного об’єкту, залучати клієнтів та фінансові можливості, які можна прилучити до оренди, дотації, державного та місцевого фінансування".
3) Всі пропозиції з населених пунктів Тернопільщини вартують уваги, відтак краще їх пробувати формувати, надсилати, апробовувати (Кременець і Бережани - чудовий приклад), аніж пояснювати чому ці пропозиції має формувати хтось інший.
4) Тернопільська кінокомісія зараз готує онлайн-каталог , де будуть сформовані основні бази даних: кінолокації, де проходитимуть зйомки; акторський склад та інформацію про існуючі проекти, які шукають місця локацій для проведення зйомок; твори, які можна перетворити у кіносценарії; проведення літературних резиденцій, майстер-класів для підвищення кваліфікації учасників знімальних груп, проведення кіношкіл. Цікавлять також послуги музеїв, закладів харчування, готелів, косметичних салонів , і взагалі персональні послуги.
5) Світлини локацій робитимуть професійні фотографи, але Ви вже сьогодні можте почати підбирати перспективні ракурси....
І останнє. Досвід Тернопільської кінокомісії по підготовці зйомок фільму "Червоний. Без лінії фронту" засвідчив, що продюсери завжди відгукуються на цікаві місцеві ініціативи. Ну й без оптимізму та ентузіазму - ніяк.
Готовий до співпраці...
Дякую. 

Немає коментарів:

Дописати коментар