суботу, 24 березня 2018 р.

про 15-й Docudays UA

Сьогодні у Києві стартував 15-ий Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Він триватиме до 30 березня. Покази в рамках фестивалю цьогоріч відбудуться у кінотеатрах «Жовтень», «Україна» та в креативній спільноті IZONE.
Сподіваюсь, що цього року тернополяни отримають нагоду побачити всю програму «Docu/Україна», котра цьогоріч вперше складатиметься з повнометражних, а не короткометражних фільмів. 25 березня, зокрема, відбудеться світова прем''єра стрічки «Вона та війна» режисерки Марії Кондакової про життя українських жінок-військовослужбовців на фронті і поза ним.
Варто відзначити , що українські фільми увійшли не тільки у конкурсну, але й у позаконкурсну програму. У програмі Docu/Хіти це, наприклад, фільм «Дельта» режисера Олександра Течинського. Фільм отримав особливу відзнаку на Лейпцизькому кінофестивалі DOKLepzig, а також став номінантом на українську кінопремію «Золота Дзиґа». Щодо інших стрічок то особисто я чекаю на стрічку режисера Фереса Файяда , номінанта на "Оскар" «Останні люди в Алеппо» та ретроспективні покази фільмів литовського режисера Арунаса Мателіса.
Ну і , як й щороку, непозабувні зустрічі з давніми друзями по Мандрівному. Будьмо!

Немає коментарів:

Дописати коментар