неділю, 25 березня 2018 р.

про вбивство, як єдиний недолік

Світова прем''єра стрічки Марії Кондакової "Вона і війна" відбулася. Глядачі, котрі ущерть заповнили зал кінотеатру "Жовтень" мали можливість поспілкуватися з авторкою та знімальною групою стрічки. Не чекаючи результатів конкурсу і текстів кінокритиків, пишу про свою втішенність. Стрічка вартує уваги та популяризації. Вірю, що восени ми її (можливо вже з лавреатськими відзнаками) зможемо показати якомога ширшій аудиторії під час Мандрівного Docudays UA. Сама авторка стверджувала на зустрічі з глядачами, що "мій фільм – про жінок, які добровільно пішли воювати. Перш за все мене цікавило питання: яку ціну заплатили ці неймовірно сильні особистості аби лишитися вірними своїм поглядам.
Я вже не кажу про патріотизм та про те, чим дівчата пожертвували заради  майбутнього нашої країни.
Потрапивши на передову, я не очікувала що там буде так классно. Відчуття, що ти у літньому таборі, тільки один недолік – тебе можуть вбити.
Базуючись на сценарії Яни Пономаренко, я вирішила зафіксувати три стани війни: минуле, сьогодення та майбутнє. Я намагалась знайти героїв стрічки, які переживши страшні події лишились незламними. І саме цю трансформацію та мужність я намагалась зафіксувати у стрічці."

П.С. Про що я пошкодував? Що цю документальну стрічку не бачив герой художнього фільму "Іній"..

Немає коментарів:

Дописати коментар