понеділок, 15 жовтня 2018 р.

Чи можна вважати московитів християнами?

Підвищена увага до Констатинополя, а тепер і Мінська, є цілком прогнозованою. РПЦ (Петро І, Сталін, Путін) завжди була інструментом державомордія і пригноблення. Їх сектанство лише підкреслює  старі московські тенденції - ніяких діалогів. Ні з ким і ні зая ких обставин. Загарбати побільше, привласнити матеріальне і духовне - головна месіанська ідея РПЦ і кремлівської кліки. Фальшуючи інформаційний простір світу - ці граблеходці забувають, що істина все одно знайде собі дорогу.
Претендуючи на домінування у православному світі - ці діячі ігнорують очевидні речі. Скажімо в 1620 році у Стокгольмі виходить книга доктора теології Йохана Батвіда "Чи можна вважати московців християнами?" "Theses de qvaestione? utrum Muschavitae sint Christiani?". Християнами, Карле!
Батвід належав на найближчого оточення тодішнього шведського короля Густава ІІ Адольфа Вази і для шведського керівництва питання "християнська" чи "нехристиянська"  Московська держава багато важило для формування шведської політики. На жаль, Батвід дав позитивну відповідь, але сам факт обговорення проблеми у такому ключі багато чого означає.
Світлина костьолу в селі Устя-Золоте на Дністрі авторства Галини Жук не має прямого стосунку до тексту. 

Немає коментарів:

Дописати коментар