четвер, 21 листопада 2019 р.

Освітня програма «Менеджмент соціокультурної діяльності»

Відгук  про результати підготовки здобувачів вищої освіти  на освітньо-професійну програму «Менеджмент соціокультурної діяльності» спеціальності 028 «Менеджмент соціокультурної діяльності» другого освітнього ступеня «Магістр»Тернопільського національного економічного університету

Коли студентка, уже після поведення FilmWave/Кінохвилі і старту Мандрівного Docudays UA на юридичному факультеті,  запитала чи писатиму я відгук про них, я сказав, що найкращі відгуки  - це висока оцінка їх роботи гостями фестивалів і вони - молодці.  Цю оцінку вони заслужили і здобули неабиякий досвід. І пожартував, що коли Влад Гурзель перед північчю допомав нам чіпляти банер FilmWave/Кінохвилі, він і не підозрював скільки зіркових гостей з радістю робитимуть світлини на фоні банеру. Вона усміхнулась і подякувала за можливість повноправної участі на кінофорумі, адже волонтери відчували себе комфортно. Я подякував їй за цікавість та запропонував продовжувати співпрацю з Тернопільською кінокомісією. Свідомо не пишу її прізвище, адже всі три десятки волонтерів заслуговують подяк та похвали.
З іншого боку зрозумів, що маю оприлюднити офіційний відгук, котрий я передав на юридичний факультет.
Підготовка здобувачів на освітньо-професійній програмі «Менеджмент соціокультурної діяльності», що запроваджена в Тернопільському національному економічному університеті, на базі кафедри інформаційної та соціокультурної діяльності відбувається на підставі тісного контакту із потенційними роботодавцями. 
Варто зазначити, що освітньо-професійна програма розроблена у процесі консультацій із науковцями, практикуючими спеціалістами, потенційними роботодавцями, які підтвердили необхідність підготовки фахівців цієї спеціальності. Проведений аналіз засвідчує, що Програма покликана створити і розвивати продуктивне, творче середовище для навчання і досліджень у галузі соціокультурної діяльності як сфери сприйняття, збереження і переосмислення культурної спадщини, формування глибоких управлінських навичок у цій галузі, творення і підтримування продуктивних культурних практик, прояву індивідуальних і колективних, національних, релігійних ідентичностей та здійснення культурної політики. 
Для організації навчального процесу у різних його формах залучено фахівців-практиків соціокультурної галузі, менеджерів соціокультурної діяльності. Освітня програма толерує інноваційні підходи до викладання: студентоцентроване навчання, самонавчання, проблемно-орієнтоване навчання, навчання через практикуми. Серед методів та технологій викладання і навчання передбачено залучення студентів до участі в проектних роботах, конкурсах, тренінгах. 
Переддипломна практика здобувачів вищої освіти проводиться на безоплатній основі. Бази переддипломної практики цілком відповідають профілю освітньо-професійної програми та є реальними площадками для працевлаштування студентів у соціокультурних  установах. 
Загалом є підстави вважати, що магістерська програма відповідає потребам потенційних роботодавців, є практично орієнтованою на сучасну систему менеджменту у галузі культури і мистецтва, за умови її виконання здобувачами вищої освіти, забезпечить якісну підготовку фахівців галузі знань «Культура та мистецтво» зі спеціальності 028 «Менеджмент соціокультурної діяльності» другого освітнього ступеня «Магістр». 
П.С.
Окрему подяку маю написати викладачам та керівництву ТНЕУ та своїм колегам з Тернопільської кінокомісії та оргкомітету фестивалю FilmWave , але поки що збиратимусь з думками :-)))




Немає коментарів:

Дописати коментар