вівторок, 22 листопада 2016 р.

Зборівські гімназисти про "Євромайдан SOS"

18 листопада з Михайлом Жирівським та Василем Ханасом відвідали Зборівську гімназію- наших партнерів по XII Мандрівному фестивалю документального кіно про права людини DocudaysUA  . Десь років чотири тому я для себе відзначив такий факт - учні гімназії не завжди відразу бурхливо реагують на побачене. Однак за якийсь час приходять відгуки і ти розумієш, що стрічки не просто дивились - їх переживали... Свідченням цього і цьогорічні відгуки на "Євромайдан SOS"...



Євромайдан SOS - це організація волонтерів, молодих людей, які надавали допомогу учасникам Майдану, в тому числі і правову. Фільм правдиво показує початок творення нової історії, яку творили люди гідні своводи. Документальні кадри відображають емоції звичайних людей, котрі мали мету створити вільну, європейську державу. Наш народ об'єднався разом, допомагаючи один одному, жертвуючи сімейним затишком , сім'єю і навіть своїм життям заради нашого щасливого майбутнього. Велика праця волонтерів викликає захоплення, але ми повинні не лише ними пишатися, а й наслідувати і будувати Україну, яку так хотіли побачити ті, хто загинув заради неї. Революція Гідності - це подія,коли ми нарешту відстояли свою гідність. Проте ми не маємо права зупинятись на досягнутому. На нас дивиться Небесна сотня. Тетяна Романів, 11 кл. 

Цей фільм вразив мене до глибини душі. Я почула і побачила враження людей, учасників Євромайдану. Одне з гасел "Права людини понад усе" волонтери самовіддано реалізовували. Я пишаюся тим, що Україна має відданих і справедливих людей, які готові на самопожертву задля кращого майбутнього. Молоді люди, ризикуючи своїм життям, здоров'ям, безпекою допомагали іншим відшукати рідних, близьких та друзів. Про події Євромайдану потрібно пам'ятати. Адже той, хто не знає своєї історії, той не має майбутнього. Ірина Завербна, 11 кл.

Багато хто вважає, що Євромайдан уже здобув найважливіші перемоги... Хай там як, але Україна знову опинилася в центрі світових подій, ми доказали, "що ми європейці", адже люди віддали своє життя за європейські цінності. Більшість країн була вражена такою великою кількістю людей, яка не побоялася піднятися на протест. Ганьба тим міліціонерам, які відкрили вогонь по мітингувальникам, ганьба тим, хто віддав наказ стріляти та вбивати. Найбільш ганебним для правоохоронців є те, що вони стріляли в тих, кого повинні захищати...На жаль, винних у побитті мирних демонстранів не покарано. Андрій Лукачат, 11 кл.

Найбільше мене вразило те, що молоді люди відверто виступили проти тодішньої влади, адже якби Майдан не встояв, то всі ці студенти мали б великі проблеми. Молодь пішла на такий ризик заради власної гідності і свободи народу. На мою думку, роль волонтерів Євромайдану SOS є надзвичайно великою, адже вони врятували не одного майданівця, надавали їм різну допомогу і підтримку. Волонтери розшукували людей, які пропали під час цих подій, надавали правову допомогу затриманим активістам. Дмитро Баліцький, 11 кл.

Мене вразив фільм Євромайдан SOS. Найбільше вразила діяльність волонтерської сотні, яка надавала правову допомогу майданівцям, розшукувала тих, які пропали і під час Майдану і тих, хто пропав в "ДНР" та "ЛНР". А ще слова О.Рибак "якби встали всі то цього б не сталось..." Велика дяка волонтерам, які допомагали і допомагають врятувати сотні людей. Роман Беденко, 11 кл.


З фільму я дізнався про те, що під час Майдану відбувалися не лише протистояння на вулицях Києва, а й про те, як швидко і чітко була налагоджена робота волонтерів. Молоді люди, незважаючи на ризики для власного життя, надавали допомогу постраждалим, затриманим, а також, всім, розшукував свої рідних та друзів. Анатолій Бартош, 11 кл.

Немає коментарів:

Дописати коментар