суботу, 19 листопада 2016 р.

Віктор Сазонов: Американський вибір

Таких розгублених облич я не бачив давно. Телекоментатори більшості світових каналів виглядали в цей день як блекоти об'ївшись. Це ж треба! В один голос пророкували перемогу одному кандидату, а виграв інший. Всі коментарі, всі домашні заготовки були підготовлені під перемогу Клінтон, а переміг Трамп. 

Залишається тільки посипати голову попелом і визнати свою некомпетентність. Але ж ні. Ці не здаються. Вони вхопилися за вуличні акції тих, хто зовсім недавно звинувачував Трампа, що той може не визнати результатів виборів, а тепер самі не визнають Трампа своїм президентом. Ті, хто звинувачував інших у невизнанні виборів, самі їх не визнають. Насправді роблять те, в чому звинувачували того, хто цього не зробив. І мусолять і мусолять цю тему нескінченно, висмоктують зображення з пальця і ​​аж з шкури вилазять щоб довести, що нібито Америка все одно Трампа не любить. 
Такий зараз світ. Ті, хто самі агресивні, звинувачують в нетолерантності і нетерпимості інших, саме толерантних і терпимих, просто за те, що вони наважилися висловити свою думку. Озвірілі агресори називають фашистами тих, хто посмів захищатися від них. А ті, хто кричить що краще будувати мости, а не стіни, в реальності не побудували і не побудують нічого. І мости, і стіни будують одні і ті ж люди, які будувати вміють. А що будувати, мости чи стіни, вирішують за принципом сьогоднішньої доцільності. 
Американські вибори показали всю некомпетентність більшості сьогоднішніх псевдохвалених соціологів, бездарних аналітиків, безвідповідальних ЗМІ, без думки  яких не робляться зараз ніякі дії. На їхню думку, як на науково перевірену методику, спиралися ті, хто приймав рішення. І все це виявилося дутим пшиком, смочком, не вартим виїденого яйця. Всі аналізи цієї численної і добре забезпеченої армії пустобрехів виявилися просто банальним обманом. І нам, людям, тепер потрібно серйозно задуматися, що ми нічого не знаємо про світ, в якому живемо. Адже вже багато десятиліть дивилися на нього очима цих обманщиків. 
Виходячи з їх точки зору, ми будували свої уявлення про добро і зло, про правду і брехню, про інших людей і навіть про самих себе. А все це виявилося добре продуманим обманом. 
Уже після того, як пророкували перемогу противників брексіту, можна було поставити жирну крапку на істинності сьогоднішніх інформаторів. Але здавалося, що один раз може помилитися кожен. А ось тепер остаточно стало ясно, що це не помилка. Це система. 
Знаю це на своєму прикладі. Далеко і ходити не треба. Я публічно пророкував перемогу брексіту, за що неодноразово був висміяним нібито розумними аналітиками. Але після того, як стало ясно, що мав рацію я, мене ні разу не запросили на бесіду жодні медійні акули пера. У них, як і раніше виступали ті псевдоаналітики, з розумним виглядом обґрунтовуючи причини, чому британці вийшли з Євросоюзу. І хочу сказати, що їх причини були такі ж фальшиві, як і колишні їх передбачення. 
Те ж саме і з американськими виборами. Після того як я написав матеріал з прогнозом перемоги Трампа, в мої обліковки соціальних мереж прийшло безліч коментарів від досить відомих прізвищ, де мене обзивали дурнем і людиною, який зовсім не розбирається в світовій політиці. Але після того, як саме мої прогнози збулися, то саме ці люди заповнили весь медійний простір і з ще більшим цинізмом міркують про причини перемоги Трампа. І кажуть таку дурницю, від якої починає нудити. А деякі так стверджують, що вони перадбачали перемогу Трампа, але не говорили про неї, щоб не псувати загальноприйнятий медійний малюнок. 
Ось так. Вони не пропадуть. Навпаки. Вони будуть вічно. Адже вписуються в фальшиву систему, яка сама себе і тримає. 
І стає абсолютно зрозумілим, чому справжні засоби масової інформації постійно обрізають у фінансуванні, або взагалі витісняють з медійного ринку. 
Кому в наш час потрібна правда? 
Віктар СазонаўБеларускае Радыё РАЦЫЯ

Знимка із Всемережжя

Переклади українською творів Віктора Сазонова

ЗазомбованіЧетвертий літакНоворічний роздум про великих і маленьких людейЗагальний фонДе і колиСенсація, Все про вибори в Бєларусі

Немає коментарів:

Дописати коментар