четвер, 28 березня 2019 р.

про "Малевича" у Тернополі

За підтримки Тернопільської Кінокомісії, сьогодні у Тернопільському кінотеатрі Cinema City відбувся допрем‘єрний показ документального повнометражного фільму «Малевич». На показі були присутні продюсер стрічки Олег Щербина, кінокритик Ярослав Підгора-Гвяздовський та голова Асоціацій кінокомісій України Леонід Бицюра.
Також відбулося спецпогашення конвертів та марок присвячених Казимиру Малевичу, автором яких став художник Володимир Окрутний. Нижче збиратиму посилання та відгуки на фільм, а поки що хочу похвалитися несподіваним здобутком.
У мене віднині є чудовий екслібрис авторства Володимира Окрутного. Відтак , окрім симпатій, здивування і захоплення, стрічка "Малевич" у мене інших емоцій не викликає...


ТЕРНОПОЛЯНАМ ПОКАЗАЛИ ФІЛЬМ ПРО НЕЗНАНОГО МАЛЕВИЧА
https://news-te.blogspot.com/2019/03/blog-post_29.html
Фільм, який ламає стереотипи, презентували в Тернополі
https://www.youtube.com/watch?v=Py-HzJGTdM4
https://www.tenews.org.ua/post/view/1553933626-film-yakiy-lamae-stereotipi-prezentuvali-v-ternopoli
Допрем'єрний показ фільму "Малевич" в Тернополі
https://topnewsworld3000.blogspot.com/2019/03/blog-post_29.html
У Тернополі показали невідомого "Малевича"
https://newukraina.blogspot.com/2019/03/blog-post_30.html.
"Файний ранок" від 29.03.2019 р про "Малевича" з 08 г. 40 хв
https://www.youtube.com/watch?v=InDCOfy1BjE
"Фільм, який ламає стереотрипи": у Тернополі показали стрічку про легендарного художника (ВІДЕО)
https://www.0352.ua/news/2349667/film-akij-lamae-stereotripi-u-ternopoli-pokazali-stricku-pro-legendarnogo-hudoznika-video
Трейлер фільму Володимира Луцького "Малевич"
https://ternopilfilmwave.blogspot.com/2019/03/blog-post_14.html
"Малевич" взяв чергове місто
https://ternopilfilmwave.blogspot.com/2019/03/blog-post_31.html
У Тернополі показали фільм, яким повернули Малевича в Україну

4 коментарі:

  1. Наталія Мельник з Irina Borovets.
    21 хв. ·
    Відвідала показ стрічки «Малевич». Надзвичайно задоволена тим, що нарешті є кінопродукт на українську мистецьку тематику. Колективу проекту ВЕЛИЧЕЗНЕ СПАСИБІ! Ба більше я ще й раділа тому, що побачила у фільмі мистецтвознавицю Ірину Боровець.
    Ще минулого тижня, переглядаючи докфільм «Поль Сезанн. Портрети житти життя», я задавалася питанням, коли в кіно висвітлюватимуть мистецькі явища в Україні. Те, що я побачила вчора мене схвилювало, а повідомлення рижесера стрічки про творчі плани: фільмування життя та творчости Пимоненка - мене «розірвало» від радости.
    В Тернополі показ «Малевича» ще буде 4 квітня. Не проґавте!
    https://www.google.com.ua/…/pokaz-kinostrichki-mal…/amp.html

    ВідповістиВидалити
  2. Тарас Савчук is attending Стрічка "Малевич" в Тернополі in Cinema Citi.
    12 год ·
    Завжди казав, що Малевич то іконописець.
    Форма має зміст. В основі форми лежить квадрат. Форму можна передати музикою

    Всім дивитися!

    ВідповістиВидалити
  3. Тернопільський музичний коледж імені Соломії Крушельницької знаходиться в Сінема Сіті Тернопіль.
    15 хв. · Ternopil ·
    28 березня в кінотеатрі «СінемаСіті» в Тернополі відбувся допрем'єрний показ документального повнометражного фільму «Малевич»
    Володимира Луцького.

    Студенти нашого музичного коледжу отримали чудову нагоду долучитися до цієї знакової події мистецького життя Тернопілля. Адже наше місто стало другим після столиці, де 21 лютого відбулася всеукраїнська прем'єра.
    Глядачі отримали можливість поспілкуватися із знімальною групою після сеансу. Цікаво було почути про деякі задуми, позакадрові моменти, співпрацю з композиторами (зокрема з Валентином Сильвестровим).
    Фільм надзвичайно цікавий, відкриває ряд "білих" плям життя художника. Із захопленням ми спостерігали як на екрані автори фільму показували архівні книги, карти; як вулиці та будинки Києва візуалізувалися завдяки комп'ютерній графіці. У цьому фільмі вперше візуалізований сценарій, який Малевич планував зробити разом із німецьким художником-авангардистом Гансом Ріхтером, оригінальні розкадровки якого знайдені в американському архіві. У фільмі беруть участь мистецтвознавці з різних країн.

    В прокат в Тернополі фільм вийде з 4 квітня. Рекомендуємо тернополянам відвідати показ фільму, адже, на жаль, пересічні українці так мало знають про видатних українців.

    ВідповістиВидалити
  4. Volodymyr Okarynskyi фільм дуже класний. раніше наші документалки про ґеніїв були переважно нудні. але ж про ґеніїв тре' знімати адекватно - творчо, формалістично, живо і т.д. на щастя, цей фільм саме такий. отримав море задоволення! 🖤❤️

    ВідповістиВидалити