четвер, 8 квітня 2021 р.

Врятувати Дениса Івашина

Ввечері, 12 березня, працівники КДБ Білорусі у м.Гродно захопили та вивезли в невідомому напрямку білоруського журналіста та волонтера міжнародної спільноти InformNapalm Дениса Івашина.
Як повідомила мати Дениса – Людмила Івашина, станом на 20:30 в його квартирі все ще відбувається обшук. Ймовірно, затримання та обшук пов’язані з активною журналістською діяльністю Дениса. Вчора, 11 березня, він давав інтерв’ю в ефірі російськомовного телеканалу Настоящее Время щодо третьої частини власного великого OSINT-розслідування про колишніх працівників розформованого в Україні спецпідрозділу “Беркут”, які після втечі з України пішли на службу режиму Лукашенка в Білорусі. Дане розслідування напередодні вийшло на сторінках білоруського видання Новы Час/ Novy Čas.
Нагадаємо, що Денис Івашин громадянин Білорусі, який має статус закордонного українця. У 2014 році він був активним учасником Революції Гідності на Майдані в Києві, а потім долучився до міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm як OSINT-розслідувач та перекладач. Став головним редактором білоруської мовної версії нашого міжнародного волонтерського ресурсу. Активно готував власні розслідування, а також перекладав на білоруську мову дослідження InformNapalm про військову агресію Російської Федерації проти України.
Затримання Дениса Івашина може становити загрозу його життю та здоров’ю з боку КДБ Білорусі, або ФСБ РФ. Тому ми закликаємо журналістів, дипломатів, правозахисників та усіх не байдужих людей доброї волі допомогти надати максимальний розголос цій ситуації та допомогти у визволенні Дениса Івашина із полону режиму Лукашенка

Немає коментарів:

Дописати коментар