вівторок, 21 серпня 2018 р.

Чи потрібен Сєвєродонецьку музей Йосипа Курлата?

Літературно-мистецький фестиваль «Сєвєродонецька книжкова толока» вперше відбудеться у Сєвєродонецьку 25-26 серпня. Фестиваль ставить за мету об’єднати в один гурт мешканців міста різного віку, книговидавців, митців, громадських активістів із різних куточків України – усіх, хто любить книги, музику й кіно.  Програмою фестивалю передбачено також  творчі дискусії, котрі допоможуть визначити певні напрямки розвитку міста і участі у ньому небайдужих громадян. У перший день фестивалю о 11-й годині всіх зацікавлених  чекають в третій локації, де обговорюватиметься питання "Чи потрібен Сєвєродонецьку музей Йосипа Курлата?".
Модеруватиме захід експерт Тернопільської кінокомісії, історик, краєзнавець, лауреат Всеукраїнської премії ім. І. Блажкевич за творчість для дітей Володимир Ханас.
Проект «Сєвєродонецька книжкова толока» виконується в рамках проекту «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).
Організатор фестивалю – Центр мистецтв «Арт-Простір» (Запоріжжя).

Партнери Фестивалю – Сєвєродонецька міська рада, Кризовий медіа-центр «Сіверський Донець», Туристична асоціація Луганської області, Туристичний інформаційний центр «Сєвєродонецьк», ГО «Пружина» та ін.

3 коментарі:

  1. http://vistilug.com.ua/news/2985-knigi-pis-menniki-muzika-vistava-kino-takoyu-bude-severodonets-ka-knizhkova-toloka/
    http://lugradar.net/2018/08/186888

    ВідповістиВидалити
  2. https://www.facebook.com/events/458653307954101/?notif_t=plan_user_invited&notif_id=1535010102745013

    ВідповістиВидалити

  3. Inna Suprun
    Вчора о 13:37 ·
    Десь у 1993 році, в 11 школі , було організовано для учнів декілька зустрічей з Йосипом Борисовичем, не масові ,а для тих кому це було цікаво. Зустрічей було не більше 3-4 (не пам'ятаю) і присутніх було не більше 10 учнів, навіть менше. По-перше, це було дуже ційкаво, по-друге, це відбувалося під час уроків, нас знімали з уроків, а директор школи (на той час Павло Григорович) виділив для цього свій кабінет, і здається без присутності вчителя. Це було давно, але спогади такі, як наче це було у когось вдома - посиділи, потеревеніли, трохи віршів - зовсім не було "офіциозу", а може це все час?
    Музей, це серйозна річ ( з усіх боків ).
    У Курлата напрочуд гарні дитячі вірші, і наприклад, діти нашого міста могли би їх проілюструвати, а найгарніші малюнки з віршем, як мурали, на шкільних бідівлях або на тролейбусах

    ВідповістиВидалити