суботу, 20 серпня 2016 р.

Кастусь Бандарук:Росія - країна з найгіршою репутацією


Консалтингова фірма з Бостона в США (Reputation Institute) провела опитування стосовно репутації 70-ти країн світу. Воно проводилося в першому кварталі поточного року серед 58 тисяч жителів країн «великої вісімки». На жаль, Бєларусь не потрапила в цей список. Респонденти з США, Франції, Японії, Канади, ФРН, Росії, Великобританії та Італії давали окремим країнам від 0 до 100 пунктів за чотирма категоріями: погана до 40 пунктів, слабка - до 60, помірна - до 70 і сильна - від 70  до 100 пунктів.
На рейтинг країн мали вплив 16 різних чинників, в тому числі: розмір валового внутрішнього продукту, чисельність населення, стан безпеки, краса природи, соціальна політика, гостинність щодо приїжджих, важливі події в поточному році, впізнаваність на міжнародній арені.
На репутацію впливають багато чинників: політичні, економічні та пов'язані зі стилем життя. Таким чином країна виробляє собі репутацію в світі, яка має вплив не лише на туризм, але приваблює також іноземні інвестиції. Висока репутація має вплив на зовнішню політику і торгівлю. Дослідження проведене «Reputation Institute» показує, що репутація країни не залежить від її території, чисельності населення або економіки. США мають найбільший в світі валовий внутрішній продукт, країна займає 4-е місце в світі по території, 3-е за чисельністю населення, але в списку потрапила в розряд країн зі слабкою репутацією займаючи всього 28-е місце, до речі за Польщею. 
Країною з найкращою репутацією у світі в поточному році стала Швеція. Чергові місця за нею посіли: Канада, Швейцарія, Австралія, Норвегія, Фінляндія. Першу 14-ку країн з «сильною репутацією» замикають Великобританія і Японія. Всі вони отримали від 71 до 78 пунктів. Цілої сотні не отримала жодна країна. У категорії країн з «терпимою» репутацією знаходяться 6 країн починаючи з Франції та закінчуючи Сінгапуром. Вони отримали понад 60 пунктів. Найчисленніша категорія країн зі «слабкою репутацією». Вони отримали від 40 до 60-ти пунктів. 
Ось в цьому розряді виявилися такі великі країни як США, Китай, Бразилія, Індія, і також Куба, Україна і Казахстан. Зате шістка країн з найгіршою репутацією починаючи від кінця це: Ірак, Іран, Саудівська Аравія, Пакистан, Нігерія і Росія. Її на 6 місць випередила навіть Україна. Вони отримали від 24-х до 40 пунктів. Цікаво, що в випадку деяких країн, різниця в тому, як бачать країни інші, а як самі громадяни - колосальна. Росіяни визначили себі майже 81 пункт, чого не отримала жодна країна в світі, зате іноземні дослідники дали їй неповні 40 пунктів. Тут помітна та російська манія величі і зазнайства, яким не бачать обґрунтування інші країни. Схожа ситуація з Китаєм і Індією. Зокрема китайці пишаються своєю економікою і вважають свою країну безпечною і привабливою для життя. У випадку трьох країн: ПАР, Італії і Бразилії ситуація зворотня. Їх жителі набагато гірше оцінюють свої країни,  аніж це випливає з дослідження. 
На жаль, серед 70-ти країн не знайшлося місця для Бєларусі. На сайті Інституту я не знайшов жодного обґрунтування, чому там враховані такі країни як Пуерто-Ріко і Катар, але немає набагато більших і помітніших країн. Думаю, що якби в списку і знайшлося місце Бєларусі, вона була б в розряді країн зі слабкою репутацією, але, напевно, кращої ніж в Росії. Зате знаючи схильність бєларусів до похмурості і нарікання, вони напевно оцінили б свою країну гірше, ніж її бачать зовні.

Кастусь Бандарук, Беларускае Радыё РАЦЫЯ

Переклад за текстом Расея — краіна з найгоршай рэпутацыяй
Також переклад українською :Політичний великдень
Знимка із Всемережжя

2 коментарі:

  1. http://www.vitki.info/%D0%A0%D0%A3%D0%A1%D0%A1%D0%9A%D0%98%D0%95%20%D0%9C%D0%98%D0%A4%D0%AB.%20%D0%9C%D0%B8%D1%84%D1%8B%20%D0%BE%20%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D0%B8%20%D0%B8%20%D1%80%D1%83%D1%81%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%85..html

    ВідповістиВидалити
  2. Моє свідчення Привіт усім. Я тут, щоб засвідчити, як я отримав свою позику у містера Бенджаміна після того, як я кілька разів звертався до різних позикодавців, які обіцяли допомогти, але вони ніколи не видавали мені позику. Поки мій друг не познайомив мене з містером Бенджаміном Лі, пообіцяв мені допомогти, і справді він зробив те, що обіцяв, без жодної затримки. позику і змінило моє переконання. Я не знаю, чи потребуєте Ви якимось чином справжньої та термінової позики, будь ласка, зв’яжіться з паном Бенджаміном через WhatsApp + 1-989-394-3740 та його електронну адресу: 247officedept@gmail.com дякую.

    ВідповістиВидалити