середу, 2 березня 2016 р.

Петиція про декомунізацію

Сьогодні оприлюднено петицію, котру я написав минулого тижня "Декомунізувати Театральний майдан". "Підтримуючи процес декомунізації, демонтувати барельєф з мапою Тернопільщини, який знаходиться поруч з Театральним майданом. У часи Радянського Союзу барельєф був символом обласної дошки соціалістичного змагання,
його зовнішній вигляд не відповідає нинішнім реаліям - відсутнє позначення Підгаєцького району. Пропонуємо, як варіант - перемістити барельєф на музейно-архівне зберігання.". Прохання до всіх - пітримати її своїми підписами. Бо їх потрібно 250. Знимка з порталу "Стіна".

3 коментарі:

  1. Шановний(а) Ханас Володимир Васильович!

    Петиція Декомунізувати Театральний майдан направлена на розгляд до органу місцевого самоврядування.

    Дякуємо за активну громадянську позицію!

    e-dem.in.ua - Єдина система місцевих петицій
    Тепер чекатиму 14 днів. За тиждень зібрано 264 підписи...Дякую всім!

    ВідповістиВидалити
  2. Шановний(а) Ханас Володимир Васильович!

    За петицією Декомунізувати Театральний майдан опублікована відповідь.

    Дякуємо за активну громадянську позицію!

    e-dem.in.ua - Єдина система місцевих петицій

    ВідповістиВидалити
  3. Ханасу В.В.

    Вашу електронну петицію «Декомунізувати Театральний майдан» від 28.02.2016р. щодо демонтажу барельєфу із зображенням карти Тернопільської області, який розміщено поруч із Театральним майданом розглянуто.
    За результатами розгляду даного питання, керуючись Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки», з метою демонтажу барельєфу із зображенням карти Тернопільської області (відображає адміністративний поділ Тернопільщини до 1991 року і на ньому відсутній Підгаєцький район, який був ліквідований у 1963 році шляхом приєднання до Бережанського району та відновлений у перші роки незалежності України), який розміщено поруч із Театральним майданом з можливістю його подальшої передачі до Тернопільського обласного краєзнавчого музею, буде підготовлено відповідний проект рішення на розгляд виконавчого комітету міської ради. Результат розгляду даного питання та прийняте виконавчим комітетом рішення будуть оприлюднені на офіційному сайті міської ради та в засобах масової інформації.


    Заступник міського голови В.О. Остапчук
    з питань діяльності виконавчих
    органів ради http://e-dem.in.ua/ternopil/petition/view/211

    ВідповістиВидалити