понеділок, 30 січня 2017 р.

Про "Вільний Дністер"

Цим дописом засвідчую про свою участь і всебічну підтримку громадському руху "Вільний Дністер". Закликаю всіх колег та колежанок, сіх людей доброї волі нас підтримати. Пригагідно нагадую, що триває збір підписів під петицією "7 кроків для збереження річок України".
Нижче офіційний прес-реліз руху "Вільний Дністер".

"Головною метою руху є захист річки Дністер від руйнівних та протизаконних планів Уряду, якими передбачено будівництво на Дністрі, у межах Тернопільської, Івано-Франківської та Чернівецької  областей шести гідроелектростанцій.
Ми вважаємо, що реалізація цих планів загрожує руйнуванням природної та історико-культурної спадщини одного з семи Природних чудес України, Дністровського каньйону, масштабним затопленням земель у долині Дністра, перетворенням живої швидкоплинної ріки у каскад замулених ставків із стоячою водою з усіма негативними наслідками для якості води, загибелі живих організмів, порушенням природного водного режиму ріки та заповідного режиму кількох національних природних парків.
Незважаючи на одноголосні рішення депутатів Івано-Франківської та Тернопільської обласних рад про повну заборону будівництва ГЕС на Дністрі, негативні експертні висновки багатьох державних природоохоронних, наукових та освітніх закладів, заяви громадських та туристичних об’єднань, Уряд з грубими порушеннями законів України та її міжнародних угод затвердив Програму розвитку гідроенергетики до 2026 року. Замовниками цієї програми є ПАТ «Укргідроенерго» та олігархи, котрі володіють енергетичним ринком України.
Вже розпочато процедури із розроблення за кошти держбюджету проектної документації Дністровського каскаду ГЕС. На жаль, деякі посадові особи обласних органів  влади, ігноруючи закон, рішення представницьких органів почали готувати грунт для реалізації згубного для Дністра проекту у місцевих громадах.
Громадський рух «Вільний Дністер» об’єднує у своїх лавах представників громадських організацій, політичних партій, місцевих громад, туристичних об’єднань, науковців, журналістів, окремих громадських активістів. Він відкритий для приєднання нових учасників і незабаром стане всеукраїнським.

Наш рух у своїх діях спиратиметься на громадянські права та свободи, гарантовані Конституцією, законами України та її міжнародними зобов’язаннями."
Знимка сайту "Терен"

8 коментарів:

  1. http://ternopilinfo.com/ternopilski-aktivisti-zaklikayut-do-zahistu-richki-dnister/

    ВідповістиВидалити
  2. http://news-te.blogspot.com/2017/01/blog-post_93.html

    ВідповістиВидалити
  3. Молдова с Вами . Мы полностью поддерживаем и говорим категорическое НЕТ.Не дадим уничтожить самую чистую реку Европы.

    ВідповістиВидалити
  4. Так звичайно Дністер і Серет теж спасти!!!! Андрій !!!

    ВідповістиВидалити
  5. Мало залишилося в країні таких неймовірно фантастичних міст, заслуговуючих включення спадка Юнеско, хоч би до природного. Конче потребуїє захисту. Пропоную вивчити процедуру включення. Якщо таки зможемо, буде складніше спотворити самим відомо кому....

    ВідповістиВидалити
  6. Турклуб "Братство ріки" підтримує! (60 чоловік) www.riverbros.in.ua

    ВідповістиВидалити