четвер, 26 січня 2017 р.

Мікола Бянько: Про музей совєтської піонерії

Не той рік назвали Роком культури. Підходить до завершення 2016 й рік, який з легкої руки самізнаєтекого був оголошений Роком культури. Але офіційним структурам за результатами цього року похвалитися особливо нічим. Однак не все втрачено. Наступний рік також при бажанні можна оголосити Роком культури. У нас все настільки спокійно і стабільно, що ніхто і не помітить повторення. Дивишся, і раптом офіційна культурка забуяє. 

Але, справедливості заради, відзначимо, що дещо держава в галузі культури все-таки робить. Скажімо, в 2017-му, коли вся регресивна частина людства буде відзначати 100-річчя більшовицького перевороту, у нас відкриється новий музей. На базі Гомельської бібліотеки імені Герцена з'явиться музей совєцької піонерії, якій незабаром виповнюється 95! У народній пам'яті і сліду не залишилося від діяльності борчині з буржуазним бойскаутизмом Надії Крупської, яку прийнято вважати матір'ю всіх радянських піонерів. А бажання зберігати червоні галстуки і значки з кучерявим Володею Ульяновим під музейним склом у декого остаточно не відпала. 
Музей піонерії - дуже потрібна установа. Без неї бєлорусам ніяк. Відкриємо пару експозиційних залів з піонерським бубном і гороном - ось тоді і заживемо. Накрайняк, кілька чоловік точно краще заживуть, оскільки  вони знайдуть в новому музеї робочі місця. В умовах кризи це не так вже й мало.
Мікола Бянько, Беларускае Радыё РАЦЫЯ
Переклад за текстом : Пра музей савецкай піянерыі

Знимка із Всемережжя

Немає коментарів:

Дописати коментар